Hlavní obsah

Proti Čechům to bude velmi náročné, musíme být trpěliví, řekl trenér Portugalska

Trenér portugalských fotbalistů Fernando Santos předpokládá, že jeho svěřence čeká ve čtvrtečním domácím utkání elitní skupiny Ligy národů proti Česku náročná bitva. Své mužstvo nabádá k trpělivosti. Sílu Čechů vidí v obraně a rychlých brejcích. Ve třetím ze šesti zápasů skupiny A2 půjde o přímý souboj o první místo, které díky lepšímu skóre náleží týmu okolo hvězdného útočníka Cristiana Ronalda.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér portugalských fotbalistů Fernando Santos

Článek

"Bude to velmi náročné. Češi nejsou jako Španělé nebo Švýcaři, kteří se snaží držet míč. Vždycky hrají se čtyřmi nebo pěti hráči vzadu. Co do obrany je to velmi dobře organizovaný tým, velmi kompaktní. Snaží se rychle narušit záložní řadu a zpátky se vždycky stahují spolu. Musíte být trpěliví, abyste našli volné prostory," citoval Santose web CNN Portugal.

Právě trpělivost považuje za klíčový aspekt čtvrtečního duelu. "Trpělivost bude zapotřebí, ale ne statická trpělivost. Nemůžeme kroužit jen po stranách a dozadu. Musíme agresivně hledat volné prostory. Přes střed hřiště to bude těžké, ale nějak si poradíme. Ne náhodou remizovali se Španělskem a porazili Švýcarsko. Důležitá bude také individuální kvalita," uvedl sedmašedesátiletý rodák z Lisabonu.

Češi ve dvou dosavadních utkáních třetího ročníku Ligy národů zdolali doma Švýcarsko 2:1 a remizovali se Španělskem 2:2. "Mají jednoduchou šablonu, podle níž útočí. Jsou velmi silní a rychlí v brejcích. Rychle přepnou dozadu, ale mají hloubku ve hře, což ukázali proti Španělsku i loni na Euru," prohlásil Santos, který s Portugalskem v roce 2016 ovládl evropský šampionát ve Francii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články