Hlavní obsah

Rambo se vrací! Liberecký kanonýr může reprezentovat po sedmi letech

Praha

Do své kariéry přidává další zajímavou kapitolu. Útočník Liberce Michael Rabušic se vrací do reprezentace. Autor hattricku v posledním ligovém kole proti Příbrami se ocitl v nominaci záložního reprezentačního týmu. Ten je v rezervě na středeční utkání ve Skotsku pro případ, že by elitní mužstvo Jaroslava Šilhavého nemohlo na Ostrovech kvůli hygienickým opatřením a nemoci covid-19 po dnešním souboji s Izraelem nastoupit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic se možná dočká reprezentačního comebacku.

Článek

Bylo desáté září 2013, kdy Michael Rabušic oblékl reprezentační dres naposledy. Národní tým tehdy vedl Michal Bílek, fotbalovou Spartu Vítězslav Lavička a třeba Andrej Babiš ještě nebyl ani poslancem... V kvalifikaci o MS v Brazílii v roce 2014 vystřídal proti Itálii v 77. minutě Libora Kozáka, prohru 1:2 však neodvrátil a čeští fotbalisté přišli o reálnou naději na postup na světový šampionát.

Teď může Rambo zažít reprezentační comeback, který se už nečekal. Ještě před rokem a kousek hledal angažmá a v Liberci hrál jen za starou gardu. Šanci dostal v Českých Budějovicích, kde mu však působení zkomplikovalo vážné zranění. Po roce se vrátil pod Ještěd jako volný hráč a v týmu Pavla Hoftycha začal zářit. Severočechům svými výkony pomohl k postupu do základní skupiny Evropské ligy.

„Snad ve všech utkáních od začátku sezony bodoval, včetně penalty v Olomouci, což je skoro až neuvěřitelné," chválil ho Hoftych před týdnem, kdy proti Příbrami slavil první hattrick kariéry. Stihl ho za patnáct minut. Tolik branek nevstřelil za celou minulou sezonu.

„Hlavně mi tam padají góly, což si užívám. Ale herně tam pořád vidím rezervy, může to být lepší. Ale stále je teprve začátek sezony. Ovšem už jsem se do toho dostal a je to dobrý," liboval si minulou neděli.

Jako prorocká se teď jeví jeho rok stará slova, kdy se po nepovedeném angažmá v Maďarsku pokoušel o restart na jihu Čech. „U útočníka je velká výhoda, že se mu povede jedna sezona, dá góly a kariéra se úplně otočí," prohlásil tehdy. Teď byl povolán do záložního reprezentačního týmu. Spolu s ním se v rezervě ocitl i liberecký kapitán Jan Mikula.

Reklama

Související témata: