Hlavní obsah

Ronalda uhlídal, dres na něm ale neloudil. Nejsme přece na výletě, nestál Brabec o relikvii CR7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný CR7 se přece jen trochu vyděsil, když se k němu stoper české reprezentace Jakub Brabec po závěrečném hvizdu slovinského sudího rozběhl. Že by si s ním chtěl vyříkat vzájemné souboje? Střety, při nichž šli do sebe? Nebo že by jako většina soupeřů, proti nimž nastupuje, i ten český fotbalista přišel žadonit o dres se sedmičkou na zádech a jmenovkou Ronaldo? „Nejsme přece nějací Češi na výletě, abychom se hnali za soupeřovými dresy. Šel jsem mu jen podat ruku,“ kroutil odmítavě hlavou Brabec a přidával, že honba za podobnými relikviemi mu není ani trochu po chuti.

Portugalci nás nechali nadechnout a my toho patřičně nevyužili, litoval Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Lisabon (od našeho zpravodaje) - „Fakt, tyhle rvačky o dresy neuznávám. Už jsme se přece někam posunuli, navíc proti takovým fotbalistům už spousta našich kluků hrála a z evropských pohárů s nimi mají své zkušenosti. Takže proč bychom měli vypadat jako na výletě?!"

Přitom právě pro Brabce by tato relikvie hodnotu měla. Už proto, že Ronalda uhlídal a on gól nedal. Ostatně, na kapitánovi domácí reprezentace bylo hodně patrné, jak je rozmrzelý, že k dosavadním 117 reprezentačním brankám nepřidal ve čtvrtek večer na stadionu Sportingu Lisabon, odkud se vydával do světa velkého fotbalu, trefu další.

„On nám sice gól nedal, ale Portugalci tři body mají. Hlavně Cancelo měl velký den a byl hodně aktivní," přiznával český obránce s jistou hořkostí, že Cancelo a Guedes Ronalda zastoupili.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Cristiano Ronaldo v utkání Ligy národů s českým týmem.

„Ale bylo na něm zřejmé, že chtěl dát gól také. Hecoval a hnal spoluhráče, ke konci utkáni mi připadal i dost vzteklý, ale neprosadil se," mohl si legionář z řeckého Aris Soluň pochvalovat, že alespoň on měl nad Ronaldem navrch.

„Zase až tolik soubojů jako se soupeřovými útočníky v předchozích zápasech jsem s ním nesvedl. I proto, že Ronaldo si pro míče sám chodí hodně dozadu. Ale zážitek zahrát si proti jednomu z nejlepších fotbalistů na světě to byl, i když pro mě to je to fotbalista jako každý jiný. Ostatně, Portugalci mají v mužstvu spoustu hvězd, takže bránit je jsem bral jako výzvu," netajil, že i bez Ronaldova dresu bude mít na co vzpomínat.

Portugalci nás nechali nadechnout a my toho patřičně nevyužili, litoval Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

A nic na tom nemění, že se českému týmu nepovedlo Portugalce zaskočit a překvapit stejně, jako čtyři dny předtím Španěly v pražském Edenu.

„Děláme všechno, co je v našich silách, v Lisabonu to ale neklaplo. Bohužel... Ale pro nás je v tuto chvíli důležité, že Španělsko vyhrálo ve Švýcarsku," kvitoval Brabec stejně jako všichni jeho spoluhráči, že záchrana v elitní divizi Ligy národů je zase o něco blíž.

I díky němu. Už před cestou do Portugalska kvitoval Šilhavého asistent Jiří Chytrý, že právě Brabec patří společně s Vaclíkem či třeba Kuchtou mezi hráče povyšující kolektivní výkon mužstva o mimořádné individuální výkony, což je v konfrontacích s giganty evropského fotbalu velká devíza.

„Cítím se dobře už delší dobu, ale za chválu jsem samozřejmě rád. Ale na druhou stranu vím, že může přijít jeden zápas a všechno bude jinak," pravil věcně Brabec.

Reklama