Hlavní obsah

Schick se vrací, možná přijde i Tecl. Kanonýr Slavie je před Portugalci mezi náhradníky

Akce záchrana, díl závěrečný. Fotbalovou reprezentaci v září čekají zápasy s Portugalskem a ve Švýcarsku, v nichž národnímu týmu půjde o setrvání v elitní divizi Ligy národů. „Udržení v této skupině by byl velký úspěch,“ poukazuje trenér Jaroslav Šilhavý. Dvě kola před koncem skupiny patří jeho týmu třetí místo s náskokem jednoho bodu před Švýcarskem. Nejhorší celek tabulky sestoupí v Lize národů do úrovně B.

Jaroslav Šilhavý vysvětluje, proč má v nominaci přednost Jan Kuchta před Stanislavem TeclemVideo: Sport.cz

 
Článek

Konečně i s kanonýrem. Do národního týmu se vrací klíčový útočník Patrik Schick, který při posledních třech srazech chyběl kvůli zranění. Za reprezentaci tak nehrál od loňského října.

Vedle autora pěti branek na loňském EURO se proti červnovému srazu vracejí i záložníci Petr Ševčík s Antonínem Barákem, který nedávno zamířil do Fiorentiny, křídelník Jakub Jankto, pravý bek či záložník Lukáš Masopust a brankář Jiří Pavlenka. Gólman Brém naposledy chytal za reprezentaci loni v červnu v přípravě před mistrovstvím Evropy.

Ondřej Kúdela překvapivě nechybí v nominaci české reprezentace na Ligu národůVideo: Sport.cz

„Jsme rádi, že je všechny máme zpátky. Hráči jako Patrik Schick nebo Antonín Barák jsou samozřejmě hodně platní, jejich zkušenosti týmu jenom prospějí," kvituje Jaroslav Šilhavý.

Tři místa jsou ještě volná. Do nominace se zatím nedostalo několik hráčů, kteří mají v úvodu sezony velmi dobrou formu. Jen mezi náhradníky figurují plzeňští Jan Sýkora s Adamem Vlkanovou či nejlepší střelec ligové sezony útočník Stanislav Tecl ze Slavie.

Přednost v útoku dostal sparťan Jan Kuchta, jenž si nedávno odpykával pětizápasový disciplinární trest, nechybí ani Adam Hložek, kterému se zatím příliš nedaří po přestupu do Leverkusenu.

Jedenadvacítku čeká nejdůležitější utkání. Jan Suchopárek přirovnal Island k PortugalskuVideo: Sport.cz

„Kuchta předvedl při minulém srazu, že dokáže být hodně platným hráčem, na to spoléháme. Standa Tecl je skloňovaný. Jednou je povolaný, nedává góly, pak zase není povolaný. Nominace není úplná, jsou stále tři volná místa. Standa může být povolán na jedno z nich. Navíc Adam Hložek může hrát i ze strany, tím pádem bychom měli jen dva útočníky," vysvětluje kouč.

Do nominace zařadil i Jankta, který po letním příchodu do Sparty zatím nemá ideální formu. „Jakub je s námi od začátku. Souhlasím, že nemá oslnivou formu. Jenže vždy, když tu byl, tak jsme se na něj mohli spolehnout a odehrál zápasy dobře. Proto je v nominaci," argumentuje Šilhavý.

„Na soupisce jsou většinou hráči, kteří mají něco za sebou. Hrajeme o hodně. Na nějaké zkoušení budeme mít prostor při listopadovém srazu, kdy jsou dva přípravné zápasy," dodává.

Reklama