Hlavní obsah

Slováci vyrazí na Česko bez Hamšíka i Dúbravky. V Hapalově výběru nechybí dva sparťané

Praha

Slovenští fotbalisté budou 4. září v Lize národů v Bratislavě hostit český tým nejen bez kapitána Marka Hamšíka, ale i bez brankářské jedničky Martina Dúbravky a opor z MLS Alberta Rusnáka a Jána Greguše. Svěřenci českého trenéra Pavla Hapala se o tři dny později představí v Izraeli, nicméně klíčové pro ně bude říjnové semifinále play off o postup na mistrovství Evropy s Irskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ze Sparty v nominaci slovenského týmu nechybí

Článek

Rekordman v počtu reprezentačních zápasů (120) a branek (25) Hamšík z čínského týmu Ta-lien a další záložníci Rusnák z Realu Salt Lake a Greguš z Minnesoty chybějí v nominaci kvůli omezením souvisejícím s koronavirovou pandemií. Dúbravka z Newcastlu má zraněný kotník, jenž ho může vyřadit až na osm týdnů.

"Od začátku jsme s hráči jako Hamšík, Greguš a Rusnák komunikovali, chtěli jsme, aby přijeli na následující sraz připravení. Hrozila dlouhá doba karantény, u Hamšíka až tři týdny. To by ho omezovalo v tom, že by nemohl trénovat. A přijel by nepřipravený. Příští sraz bude možná jeden z nejdůležitějších," uvedl při dnešní nominaci Hapal.

"Dúbravka je zraněný z přípravy, má natržený vaz v kotníku. Vypadl na šest až osm týdnů. Věřím, že bude připravený na další sraz," dodal Hapal na adresu bývalého gólmana Liberce a Sparty.

Naopak navzdory zranění je v nominaci sparťanský obránce Dávid Hancko, jenž za Pražany ještě nehrál v sobotu v úvodním utkání ligové sezony v Brně. "Mluvil jsem s ním a mohl by nastoupit už teď o víkendu. Léčbu po minulé sezoně neměl optimální. Ale počkáme a věřím, že se nic špatného nestane," uvedl Hapal, jenž z české ligy nominoval také dalšího sparťanského obránce Lukáše Štetinu, zadáka Liberce Martina Koscelníka a útočníka Jablonce Ivana Schranze.

V roce 2018 v Lize národů vyhráli obě federální derby čeští fotbalisté a Hapal doufá, že tuto bilanci změní. "Je to dostatečná motivace, abychom s tím něco udělali. Mrzí mě, že se bude hrát na Slovanu bez diváků na krásném stadionu. I když jsem Čech, jsem velmi motivovaný a věřím, že to přenesu i na hráče," řekl bývalý český reprezentant.

Nominace Slovenska na zápasy Ligy národů s Českem (4. září v Bratislavě) a Izraelem (7. září v Netanje):
Brankáři:
Marek Rodák (Fulham/Angl.)
Dominik Greif (Slovan Bratislava)
Dušan Kuciak (Lechia Gdaňsk/Pol.)
Obránci:
Peter Pekarík (Hertha Berlín/Něm.)
Ľubomír Šatka (Lech Poznaň/Pol.)
Martin Koscelník (Slovan Liberec)
Lukáš Štetina, Dávid Hancko (oba Sparta Praha)
Milan Škriniar (Inter Milán/It.)
Martin Valjent (Mallorca/Šp.)
Norbert Gyömbér (Perugia/It.)
Branislav Niňaj (Fortuna Sittard/Niz.)
Záložníci:
Stanislav Lobotka (Neapol/It.)
Patrik Hrošovský (Genk/Belg.)
Juraj Kucka (Parma/It.)
Ondrej Duda (Hertha Berlín/Něm.)
Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Niz.)
Erik Sabo (Fatih Karagümrük/Tur.)
Lukáš Haraslín (Sassuolo/It.)
Jaroslav Mihalík (Lechia Gdaňsk/Pol.)
Útočníci:
Róbert Boženík (Feyenoord Rotterdam/Niz.)
Michal Ďuriš (Omonia Nikósie/Kypr)
Ivan Schranz (Jablonec)
Adam Zreľák (Norimberk/Něm.)

Reklama

Související témata: