Hlavní obsah

Soutěž na vedlejší koleji. Nevýrazní Slováci padli, píšou u sousedů

Bratislava

Slovenští fotbalisté v utkání Ligy národů proti Česku neukázali téměř nic a zaslouženě sestoupili do nižší divize soutěže, píšou slovenská média. Český tým zvítězil ve středu v Plzni 2:0, federální derby vyhrál počtvrté za sebou a vybojoval postup do elitní ligy A.

Je neskutečné, že jsme dosáhli na postup po všech těch peripetiích, těší Jaroslava ŠilhavéhoVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Zpráva, že tam půjdu, mě trošku vyděsila. Nervozita byla, ale pomohl první zákrok, přiznal Tomáš Koubek

Dneska jsem chtěl dát gól. Z těch tří šancí tam spadla ta největší šmudla, říká Zdeněk Ondrášek

"Trenér Štefan Tarkovič vyslal v Plzni téměř to nejlepší, co měl k dispozici. Svěřenci ovšem výkonem neoslnili, byli slabším týmem a zaslouženě prohráli," napsal na svém webu list Šport. Dodal, že Slováci v duelu kromě jiného nedokázali zachytávat české útoky, za oporu slovenského výběru označil brankáře Marka Rodáka.

Podle listu Sme Slováci ani v jednom utkání Ligy národů nebyli lepší než soupeř a ani v jednom nedominovali. "To samé platilo i ve středu v Česku. Soupeř ve druhém poločasu hru pohodlně kontroloval," uvedl deník.

Sme soudí, že slovenští fotbalisté na podzim soustředili všechny síly do nakonec úspěšné baráže o postup na evropský šampionát a Liga národů se dostala na vedlejší kolej. Doplnil, že reprezentační výběr neměl na to, aby zvládl souběžně dvě soutěže.

"Češi měli utkání od začátku po kontrolou, zaslouženě zvítězili 2:0 a postoupili do elitní A-divize této soutěže. Čechům na rozdíl od Slováků vycházel rychlý přechod z obrany do útoku," napsal list Denník N. "Naděje se rozplynuly. Nevýrazní Slováci padli v derby a sestoupili," konstatoval list Pravda.

Reklama

Související témata: