Hlavní obsah

Turínský rival Morata znovu hrozí. Nesmíme Španělsko pustit do vedení, varuje Zima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turín je jejich společným působištěm. Zatímco mladý český obránce David Zima má za sebou první sezonu v barvách FC, zkušený útočník Álvaro Morata patři k oporám rivalského Juventusu. Oba fotbalisté na sebe mohou po týdnu opět narazit v Lize národů, tentokrát na půdě Španělska. „Moratu moc studovat nemusím. Z italské ligy dobře vím, kde jsou jeho přednosti,“ usmívá se bývalý stoper Slavie či Olomouce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dani Olmo ze Španělska a David Zima během utkání Ligy národů.

Článek

Skalp Španělska měli na dosah. Šilhavého hoši o něj přišli až gólem z 90. minuty, v pražském Edenu se s gigantem minulou neděli rozešli nakonec smírně (2:2). Po čtvrteční porážce 0:2 v Portugalsku teď národní tým zakončí červnový vstup do skupiny A2 na horké půdě v Málaze.

Domácí La Roja bude jasným favoritem. Po čtvrteční těsné výhře ve Švýcarsku se již vyhoupla v tabulce na druhou příčku o bod před český tým.

Hrdí lvi. Kluci zaslouží velký dík, chválil Jaroslav Šilhavý a vysvětlil, proč nevystřídal Jankta hnedVideo: Sport.cz

„Španělé mívají v zápase klidně až 70 procent držení míče. Málo inkasují, protože soupeře ani nepustí, aby útočil. Jakmile dají první gól, už se s nimi těžko hraje. Nekazí, držení balonu si pak pohlídají. Navíc když mají tak kvalitní hráče," upozorňuje David Zima jako host jednoho z posledních dílů Fortuna Baru.

Národní tým samozřejmě může posilovat pár dnů stará zkušenost. Na domácí půdě slavného soupeře zaskočil, o senzační výhru přišel až v samém závěru střetnutí.

„Především jde o nastavení hlavy. Týmy už jsou vyrovnanější než dřív," troufá si obránce FC Turín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Zima během utkání Ligy národů se Španělskem.

Češi doma získali čtyři body, porazili Švýcarsko a přidali zlatý bod za remízu se Španělskem. Ve čtvrtek ovšem narazili v Lisabonu, Ronaldo a spol. je vyškolili již za poločas.

„Síla Portugalců dopředu je podle mě ještě větší než Španělů. Respekt k takovým soupeřům samozřejmě máme, ale v obou případech jde o sváteční zápasy," těší se Zima na další vystoupení v elitní divizi Ligy národů.

Reklama

Související témata: