Hlavní obsah

Ukrajinští fotbalisté kvůli karanténě ve Švýcarsku hrát nebudou

Lucern

Utkání Ligy národů mezi fotbalisty Švýcarska a Ukrajiny se dnes v Lucernu kvůli šířící se nákaze koronavirem v hostujícím týmu hrát nebude. Místní úřady poslaly celou ukrajinskou výpravu do karantény poté, co nejnovější testy odhalily covid-19 u dalších čtyř jejích členů.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Utkání Ligy národů mezi fotbalisty Švýcarska a Ukrajiny se dnes v Lucernu kvůli šířící se nákaze koronavirem v hostujícím týmu hrát nebude.

Článek

Evropská fotbalová unie UEFA oznámila, že zápas se nebude hrát ani ve středu, což je poslední možný termín. Není ale zatím jasné, zda dojde ke kontumaci v neprospěch Ukrajiny nebo v krajním případě na los. Podle pravidel UEFA se musí zápas odehrát, pokud má tým k dispozici alespoň 12 hráčů do pole a jednoho brankáře, což Ukrajina aktuálně vzhledem k nařízené karanténě celého týmu nemá.

Ukrajinská výprava v Lucernu byla znovu přetestována poté, co byl koronavirus v pondělí zjištěn u fotbalistů Eduarda Sobola, Evhena Makarenka a Dmytra Rižnyka. Další pozitivní testy měla trojice hráčů Ruslan Malinovskij, Sergej Kryvcov, Júnior Moraes a fyzioterapeut Ivan Baštovoj.

Ukrajině a Švýcarsku jde v závěrečném duelu skupiny A4 o udržení v elitní Lize A.

Reklama