Hlavní obsah

Vsadí i proti Ronaldovi na tři beky? Ještě se o tom pobavím s hráči, reaguje Šilhavý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázka na systém se třemi obránci reprezentačnímu trenérovi Šilhavému vychází. Herní proměna je na mužstvu patrná, a i do výsledků se promítá. V barážové konfrontaci o postup na světový šampionát v Kataru bohužel pro celý český fotbal ještě zúročení nepřinesla, ale teď v červnové Lize národů se jeví jako efektivní. V domácích duelech se Švýcarskem a se Španělskem určitě. Sáhne k ní ale kouč i ve čtvrtek večer v Lisabonu proti Portugalcům? V utkání na soupeřově hřišti a proti soupeři, který skupinu A2 vede a momentálně je určitě ze všech tří protivníků v nejlepším rozpoložení a formě?

Zvolí česká reprezentace proti Portugalcům jiné rozestavení? Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Lisabon (od našeho zpravodaje) - „Necháme si to pro hráče, ti se to dozví první," odrážel Šilhavý s úsměvem ve tváři veškeré novinářské ataky na sestavu a rozestavení.

Věděl proč... Jeho krédem je probrat herní a taktické záměry nejen se svým trenérským ansámblem, ale i s hráči.

„Předpokládáme, že nás silný soupeř zatlačí do defenzivy, takže se budeme bránit a z obrany chodit do brejků. Se Španělskem jsme doma ukázali, že to umíme a můžeme být v protiútocích nebezpeční," vracel se do nedělního Edenu, kde jeho tým sahal ještě třicet vteřin před koncem řádné hrací doby po vítězství.

Sil mám ještě dost, ujišťuje Tomáš Souček. Těším se na každý zápas i tréninkVideo: Sport.cz, FAČR

Vůbec prvním nad Španěly za dobu samostatné české reprezentační historie. Nakonec z něho i v šestém střetnutí s týmem z Pyrenejského poloostrova sešlo, ale i remíza cenu a vysokou hodnotu měla.

„Rozestavení se povedlo. V obraně i vpředu v útoku jsme odehráli dva velmi dobré zápasy. Vždy je to ale o soupeři. Jde o to zvolit rozestavení, které bude pro protivníka co nejtěžší a nám bude naopak vyhovovat," připojoval svůj názor kapitán reprezentace Tomáš Souček.

Právě proto probírá Šilhavý záměry nejen se svými nejbližšími spolupracovníky v realizačním týmu, ale i se samotnými hráči.

„Oni se s ní přece musí ztotožnit, proto taktiku konzultujeme i s nimi. A tudíž se o ní ještě i s nimi pobavíme," argumentuje reprezentační trenér.

„Každopádně je čeká velká šichta. Portugalci mají ve svém středu velké a silné individuality, pro něž je jednoduché se přes tři hráče a projít přes ně. Pokud tedy nebude hrát týmově, nemáme šanci," připomínal Šilhavý svým svěřencům.

Čeká nás velká šichta. Na Ronalda se těžko hledá recept, zní z českého týmuVideo: Sport.cz, FAČR

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články