Hlavní obsah

Fotbalisté Marseille musí bojovat o Ligu mistrů bez zraněného Payeta

Fotbalisté Marseille se budou muset ve zbývajících třech zápasech francouzské ligy obejít bez klíčového hráče Dimitriho Payeta. Pětatřicetiletý záložník si ve čtvrtečním odvetném semifinále Evropské konferenční ligy s Feyenoordem natrhl lýtkový sval a vedení Olympique dnes oznámilo, že už se opora týmu v této sezoně do hry nevrátí.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Dimitri Payet se zranil v zápase proti Feyenoordu.

Článek

Payet se zranil v úvodním poločase domácího duelu, který skončil bezbrankovou remízou a tím pádem postupem nizozemského týmu. Feyenoord první zápas vyhrál 3:2.

Nyní bude Marseille citelně chybět v závěrečných bojích o druhé místo v tabulce, které zajišťuje postup do Ligy mistrů. V této sezoně už Payet nastřílel v dresu Marseille 12 gólů a připsal si devět asistencí. Jediná branka ho dělila od vyrovnání nejlepšího střeleckého výkonu ve francouzské lize, v níž v ročníku 2010-2011 dal v dresu Saint-Etienne 13 gólů.

Monako v páteční předehrávce zapsalo osmou výhru v řadě a před víkendem se dostalo o skóre před Olympique za mistrovský Paris Saint-Germain. Marseille se může na druhé místo vrátit po nedělním duelu s Lorientem.

Reklama

Související témata: