Hlavní obsah

Lyon - PSG 0:1Fotbalisté Paris Saint-Germain porazili ve francouzské lize Lyon gólem Messiho

Aktualizováno

Fotbalisté Paris Saint-Germain v 8. kole francouzské ligy zvítězili na hřišti Lyonu 1:0. Úřadující mistři jsou nadále v čele Ligue 1. Marseille remizovala s Rennes 1:1 a zůstala na druhém místě. Soupeř Slovácka ve skupině Evropské konferenční ligy Nice podlehla doma Angers 0:1 poté, co hrála o deseti již od deváté sekundy zápasu.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Hvězda PSG Lionel Messi slaví svůj gól v Lyonu.

Článek

Pařížanům zajistila gól spolupráce mezi Messim a Neymarem, kteří si v 5. minutě narazili míč a argentinský útočník se trefil přesně do spodního rohu branky. Lacazette mohl vyrovnat, hlavičkou z bezprostřední blízkosti však netrefil branku.

V druhém poločase si hosté vypracovali další příležitosti, Messiho střelu vyhlavičkoval z brankové čáry Lukeba. Ve velké šanci střílel Neymar, poté i znovu Messi, jejich střely však pohotově chytil Lopes. V nastavení gólman domácích vyrazil přímý kop Messiho, a jelikož Ramosova dorážka hlavou byla již z ofsajdového postavení, zápas skončil nejtěsnějším rozdílem.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Fotbalisté PSG zvládli utkání na hřišti Lyonu

Marseille po osmi zápasech zůstalo společně s PSG a Lens neporaženo. V první půli šlo Rennes do vedení, když si centr Traorého srazil do vlastní sítě Guendouzi. Francouzský záložník ve druhé půli zaznamenal druhou branku, tentokrát hlavičkou umístil míč do sítě Rennes.

Nice hrálo v početní nevýhodě již od deváté vteřiny zápasu, kdy červenou kartu obdržel po překažení gólové šance stoper Todibo. Zápas rozhodnul ve prospěch Angers ve 44. minutě přesnou střelou z kraje pokutového území Bin Tálib.

Francouzská fotbalová liga - 8. kolo:
Remeš - Monako 0:3 (47. Golovin, 87. Minamino, 90. Ben Yedder)
Brest - Ajaccio 0:1 (65. Hamouma)
Clermont - Troyes 1:3 (4. Gastien - 23. a 54. Baldé, 83. Ripart)
Marseille - Rennes 1:1 (52. Guendouzi - 26. vlastní Guendouzi)
Nice - Angers 0:1 (43. Bin Tálib)
Nantes - Lens 0:0
Lyon - Paris St. Germain 0:1 (5. Messi)

Reklama

Související témata: