Hlavní obsah

Fotbalisté PSG porazili Štrasburk, v hlavní roli byl Mbappé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Paris St. Germain zvítězili v 9. kole francouzské ligy nad Štrasburkem 3:0 a přinejmenším na pár hodin ovládli čelo tabulky. Hlavní roli hrál opět Kylian Mbappé, který nejprve proměnil penaltu a po půlhodině připravil druhý gól pro Solera. Na první pozici se ještě dnes může vrátit Nice, pokud ve večerním zápase zdolá Marseille.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Kylian Mbappé oslavuje gól proti Štrasburku.

Článek

Trenér PSG Luis Enrique v minulých dnech postrádal celkem 17 hráčů, kteří odletěli na reprezentační srazy. Po podobné zátěži jeho svěřenci v září prohráli v Nice, nyní ale návrat do ligového kolotoče zvládli bez problémů. Doma se Štrasburkem neprohráli ani jeden z 35 zápasů a tentokrát bylo o vítězi jasno už hodně brzy.

Mbappé si osmým gólem upevnil vedení v pořadí střelců. Měl ještě další dvě šance, ale belgický brankář Sels mu už vylepšení účtu neumožnil. Třetí gól však domácí přece jen dali, postaral se o to svým prvním zásahem v sezoně Španěl Ruíz.

Fotbalisté Nice jsou jediným neporaženým týmem v soutěži a v devíti zápasech dostali pouhé čtyři góly. Se střeleckou produktivitou je to ale slabší, což potvrdil i zápas s Marseille. Jediný gól dal Guessand deset minut před koncem, až když hosté hráli v deseti bez vyloučeného Balerdiho, který dostal dvě žluté karty v rozpětí čtyř minut.

Francouzská fotbalová liga - 9. kolo:
Paris St. Germain - Štrasburk 3:0 (10. Mbappé z pen., 31. Soler, 77. Ruíz)
Nice - Marseille 1:0 (80. Guessand)

Reklama

Související témata: