Hlavní obsah

Fotbalisty Lyonu čeká další cesta do Marseille, kde je napadli fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas 10. kola francouzské fotbalové ligy mezi Marseille a Lyonem, který se na konci října neuskutečnil kvůli útoku domácích fanoušků na autobus hostů, se odehraje ve středu 6. prosince na stadionu Olympique. Rozhodlo o tom dnes vedení soutěže.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP
Článek

Náhradní termín určilo už v minulém týdnu, nyní potvrdilo původní dějiště utkání, jímž bude stadion Vélodrome. Podle agentury AFP se tak stalo poté, co místní prefektura dala bezpečnostní záruky.

Disciplinární komise ve středu rozhodla, že za události z 29. října neuloží žádný trest, protože se odehrály na veřejném prostranství. Vedení Lyonu vzápětí oznámilo, že se proti tomu odvolá. Podle něj se liga zbavuje zodpovědnosti.

Fanoušci Marseille napadli autobus Lyonu při cestě na Vélodrome a házeli po něm kameny. Při útoku utrpěl zranění v obličeji trenér Fabio Grosso, jenž měl při příchodu na stadion tvář zalitou krví.

Reklama