Hlavní obsah

Stejně jako na Spartě. Fanoušci Dinama nesmí v Plzni na stadion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Dinama Záhřeb dnes na tribunách při zápase fotbalové Konferenční ligy v Plzni nebudou. Dál pro ně platí celosezonní zákaz vstupu na venkovní utkání, který je následkem ostré rvačky části z nich s protějšky z AEK Atény v létě před zápasem předkola Ligy mistrů, kdy jeden řecký fanoušek zemřel. Bude v Plzni ve čtvrtek klid? Domácí klub věří, že bude. Ostatně je to i v zájmu Dinama, kterému by mohl v případě nepokojů ve městě hrozit ještě tvrdší trest než ten dosavadní.

Foto: ČTK

Fanoušci Dinama Záhřeb

Článek

Dinamo hrálo bez přítomnosti svých fandů v této sezoně už zápas v Praze na Spartě. „Naštěstí chorvatští fanoušci nepřijeli v tak velkém počtu, nebyly tu dramatické excesy, proběhlo to klidně,“ zmiňuje předseda fotbalové asociace Petr Fousek s tím, že svaz s celou akcí ve městě pomáhal policii.

Nedá se vyloučit, že chorvatští příznivci, již patří do známé a obávané fanouškovské skupiny Bad Blue Boys, dorazí i ve čtvrtek do Plzně. Bezpečnostní složky budou ve střehu. „Policie v Plzni i v Praze, kde bude hrát AS Řím, je na špičkové úrovni,“ věří Fousek, že se vše obejde bez problémů.

Západočeský klub je připraven, při vstupu na stadion budou probíhat přísné kontroly. Fanoušci budou muset ke vstupence dodat i doklad totožnosti, případně písemně doložit, že mají trvalý pobyt v České republice. Plzeň nechce situaci podcenit, na stadion zároveň nepustí nikoho, kdo by na sobě měl jakékoliv symboly Dinama Záhřeb.

„Jde o nezbytné opatření, ke kterému jsme již v minulosti několikrát přistoupili. Cílem je, abychom zamezili vstupu na stadion fanouškům Dinama, a zajistili tak maximální bezpečnost všech návštěvníků utkání. Věříme, že vše proběhne naprosto bezproblémově a fanoušci si užijí skvělý fotbalový večer,“ říká mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Sektor hostí nezůstane prázdný, zaplní ho děti z fotbalových klubů z Plzeňského kraje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články