Hlavní obsah

Francouzský mistr světa Varane v 29 letech ukončil reprezentační kariéru

Francouzský fotbalista Raphaël Varane ve 29 letech ukončil reprezentační kariéru. Obránce Manchesteru United a mistr světa z roku 2018 o svém rozhodnutí informoval na sociálních sítích.

Foto: David Klein, Reuters

Francouzský zadák Raphaël Varane ve 29 letech ukončil reprezentační kariéru.

Článek

Varane během deseti let za národní tým odehrál 93 zápasů a vstřelil pět gólů. Na loňském světovém šampionátu v Kataru s Les Bleus získal stříbro po prohře s Argentinou. Bývalý stoper Realu Madrid byl zástupcem francouzského kapitána Huga Llorise. Šestatřicetiletý brankář Tottenhamu oznámil odchod z reprezentace v lednu. Jjen pár hodin po konci mistrovství světa v Kataru, na kterém kvůli zranění chyběl, se vzdal reprezentačního dresu také kanonýr Karim Benzema z Realu Madrid.

"Reprezentovat po dekádu naši skvělou zemi bylo jednou z největších poct v mém životě. Přemýšlel jsem o tom několik měsíců a rozhodl se, že nastala správná chvíle odejít z mezinárodního fotbalu. Určitě se mi bude stýskat, ale přišel čas pro novou generaci. Z celého srdce vám děkuji," napsal na instagramu Varane, jenž s Francií rovněž vyhrál Ligu národů v roce 2021.

Reklama

Související témata: