Hlavní obsah

Kapitán francouzských mistrů světa brankář Lloris skončil s reprezentací

Kapitán francouzských fotbalistů brankář Hugo Lloris ukončil reprezentační kariéru. S národním týmem v roce 2018 vyhrál mistrovství světa, na loňském šampionátu přidal stříbro, které má i z Eura 2016.

Foto: Darren Staples, Reuters

Hugo Lloris na snímku z ME 2016.

Článek

Brankář Tottenhamu o ukončení kariéry informoval v rozhovoru pro deník L'Équipe. "Každý si jednou uvědomí, že je na čase předat otěže někomu jinému," řekl šestatřicetiletý Loris.

"Vždy jsem říkal, že místo v reprezentaci nikomu nepatří. A proto musíme všichni, včetně mě, dbát na to, aby to tak bylo. Navíc tady je brankář, který je připraven (Mike Maignan)," prohlásil.

Lloris poprvé za Francii nastoupil v roce 2008 a nakonec v národním týmu nastoupil k rekordním 145 zápasům. Ve 121 utkáních vedl reprezentaci jako kapitán, což je také francouzský rekord.

Představil se na třech evropských šampionátech (2008, 2016 a 2020) a čtyřech mistrovstvích světa (2010, 2014, 2018 a 2022). Před čtyřmi lety pomohl k zisku titulu, o který Francie usilovala i loni, ale ve finále podlehla po rozstřelu Argentině.

"Chci raději odejít na vrcholu než čekat, až na to nebudu mít. A promluvila do toho také rodina, protože chci trávit víc času s manželkou a dětmi," prohlásil bývalý brankář Nice nebo Lyonu.

Reklama