Hlavní obsah

Lyon koupil za půl miliardy záložníka Gourcuffa z Bordeaux

LYON

Jedna z největších hvězd francouzské fotbalové ligy Yoann Gourcuff odchází z Bordeaux do Lyonu. Olympique zaplatí za reprezentačního záložníka 22 miliónů eur (545 miliónů korun). Dalších 4,5 miliónu eur mohou Girondins dostat z případného dalšího prodeje čtyřiadvacetiletého hráče.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Yoann Gourcuff z Bordeaux (vlevo) se raduje z branky do sítě Bayernu Mnichov.

Článek

Dosavadní spoluhráč českého středopolaře Jaroslava Plašila ještě musí projít v Lyonu lékařskou prohlídkou a pak podepíše dlouholetý kontrakt. "Získání Yoanna Gourcuffa bylo hlavním cílem trenéra Clauda Puela, jeho příchod dodá našemu týmu v záloze novou dimenzi," komentovalo přestup vedení sedminásobného francouzského mistra Lyonu, který se v minulých dvou sezonách musel sklonit před Bordeaux a Marseille.

Právě Gourcuff měl lví podíl na loňském triumfu Girondins a byl vyhlášen nejlepším hráčem francouzské ligy. V uplynulém ročníku však Bordeaux skončilo až šesté a dříve opěvovaný tvůrce hry schytal kritiku. Nevydařené období má za sebou také v reprezentaci, která selhala na mistrovství světa. Za národní tým dosud Gourcuff odehrál 22 zápasů a vstřelil jednu branku.

Za Bordeaux hrál Gourcuff dva roky. Předtím působil v AC Milán, kde se příliš neprosadil. Do velkého fotbalu vstoupil jako hráč Rennes.

Reklama

Související témata: