Hlavní obsah

Mbappé na prodej. PSG učinilo razantní rozhodnutí, superhvězda nepoletí na soustředění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsledovanější sága celého přestupového období? I takto by se dala nazvat situace kolem aktuálně největší francouzské hvězdy Kyliana Mbappého. Ta má teď další zápletku. Paris Saint-Germain oznámilo soupisku hráčů, kteří odletí na soustředění do Japonska. V ní však slavná hvězda chybí.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Kylian Mbappé na tréninku PSG.

Článek

To dává celému fotbalovému světu jasný signál. S Mbappém se v Paříži už zjevně nepočítá. Hráč má ještě platný kontrakt na rok, jelikož loni podepsal dvouletou smlouvu za lukrativní peníze. Teď to však vypadá, že se jeho působení blíží ke konci. Vedení Pařížanů na něj tímto krokem tlačí. Chtějí ho odstavit? Požadují přestup?

Zahraniční fotbalová média v čele s nejznámějším sportovním novinářem Fabriziem Romanem přišly s dalšími zajímavými spekulacemi ze zákulisí. Podle nich je totiž PSG přesvědčeno, že se Kylian Mbappé již předběžně dohodl s Realem Madrid. Měl by údajně odejít příští léto zdarma jakožto volný hráč a podepsat novou víceletou smlouvu právě se španělským klubem. Přitom superhvězda dříve v rozhovorech jednoznačně deklarovala, že nikdy z francouzského klubu zdarma neodejde.

Celá věc se jistě nelíbí arabským šejkům, kteří vlastní pařížský klub. Není se čemu divit. Kylian Mbappé je aktuálně stále nejhodnotnějším hráčem celého fotbalového světa, aspoň tak to uvádí Transfermarkt. Podle stejného webu přestoupil do Paříže za částku v součtu 180 milionů eur (4,3 miliardy korun), aktuálně navíc v Paříži pobírá měsíční gáži v hrubém přibližně 6 milionů eur (144 milionů korun), což jsou nemalé peníze. Představa, že by za rok odešel Mbappé do Madridu jen tak, zadarmo, nenechává arabské majitele klidnými.

I proto se zjevně rozhodli k tomuto razantnímu kroku. A dávají Mbappému dvě možnosti. Buď podpis nové smlouvy, či odchod již v tomhle létě, aby ho mohli zpeněžit. Pokud by se nenaplnila ani jedna z nich? Mohl by se třeba ocitnout mimo kádr i v průběhu sezóny. A to Francouz určitě nepotřebuje, už jenom kvůli nadcházejícímu Mistrovství Evropy 2024, které by ho pauzou od světového fotbalu mohlo minout. Pro něho je to jistě prekérní situace.

Podle informací Fabrizia Romana francouzský klub nezavrhuje jakoukoliv možnost prodeje Mbappého už v tomhle létě. Prý jsou otevření ke každé nabídce, která bude finančně přijatelná. Cíl mají zjevný. Neztratit francouzskou hvězdu zadarmo. Médii pár dní zpět kolovala informace, že Francouzi nabídli hvězdě kontrakt platný na následujících 10 let, tedy až do roku 2033. To jenom potvrzuje tezi, že o hráče nechtějí jen tak přijít. Jak se hráč k této nabídce postavil, není známo. Proslýchá se ale, že by si hráč rád vyzkoušel angažmá v zahraničí a ve Francii už být nechce.

Zajímavostí je, že se jméno Mbappé na drese francouzského giganta na soustředění přece jenom objeví. Do japonské Ósaky a Tokya totiž poletí 16letý Ethan Mbappé, což je mladší brácha Kyliana. Ten se do Paris Saint-Germain přesunul v létě 2017, stejně jako se jeho slavnější bratr poprvé objevil v dresu Pařížanů, ještě tehdy pouze na hostování.

V Japonsku sehraje PSG zápasy například s Interem Milán či Al-Nassr, kde aktuálně působí portugalská superhvězda Cristiano Ronaldo. Mbappé se tak mohl znova potkat se svým idolem, nicméně vyřazením z kádru ho tato šance jistě mine.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články