Hlavní obsah

Nepříjemný šok v Paříži. Mbappé už nechce být v PSG, blíží se prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový velkoklub Paris St. Germain zřejmě opustí další prvotřídní hvězda. Francouzský útočník Kylian Mbappé oznámil v dopise vedení, že nehodlá prodloužit v Paříži svůj kontrakt, který vyprší příští léto. PSG je podle stanice BBC připraveno v létě hráče prodat, protože příští rok by mohl odejít zdarma.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Kylian Mbappé se raduje z triumfu PSG v Ligue 1. Smlouvu s klubem už ale prodloužit nechce.

Článek

Rekordní kanonýr francouzských šampionů se měl do 31. července definitivně rozhodnout, zda obnoví stávající smlouvu až do roku 2025. Po měsíce trvajících jednáních ale dopisem, který unikl do médií, oznámil, že kontrakt neprodlouží.

PSG přitom chtělo hráče udržet i v dlouhodobém horizontu, což zapadalo do nové strategie stavět tým více kolem francouzských reprezentantů a vytvořit pevnější identitu mužstva. Dlouhá léta přitom klub vesměs jen skupoval největší hvězdy bez zřejmé promyšlené strategie.

I proto je pro PSG Mbappého rozhodnutí nepříjemným překvapením. Jeho krok nyní vedení nejspíš donutí mistra světa z roku 2018 prodat už v tomto letním přestupovém období.

Mbappé však v prohlášení uvedl, že své rozhodnutí sdělil klubu už před rokem. "PSG bylo informováno 15. července 2022 o mém rozhodnutí neprodloužit smlouvu. Jediným cílem dopisu bylo potvrdit to, co bylo již dříve řečeno," napsal hráč v úterý agentuře AFP.

Smlouvu chce nicméně Mbappé dodržet. "Už v minulých týdnech veřejně ujišťoval, že chce v příští sezoně hrát v Paříži. Letos v létě nežádá o odchod, jen klubu potvrdil, že opci na další rok nevyužije," stojí v prohlášení hráče a jeho zástupců.

Do fronty na angažování excelentního kanonýra se podle očekávání postaví Real Mardid, jehož řady pro změnu opustil jiný Francouz Karim Benzema, který zamířil do Saúdské Arábie.

PSG už mimo jiné po této sezoně opustil jeden z nejlepších fotbalistů všech dob Lionel Messi.

Reklama

Související témata: