Hlavní obsah

Mbappé nejprve námluvy s Bílým baletem popřel, pak ho v nastaveném čase dokonce porazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Pikantní, že Bílý balet srazil do kolen mladík, který se má v létě stát jeho novou hvězdou. Kylian Mbappé, samozřejmě. Pár desítek vteřin před koncem čtyřminutového nastavení přece jen vstřelil gól, jímž zúročil vytrvalou převahu Paris SG v prvním osmifinálovém duelu Ligy mistrů s madridským Realem. Chladnokrevně a geniálně zároveň.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Kylian Mbappé v zápase Ligy mistrů s Realem Madrid.

Článek
Fotogalerie

„Hloupě jsme ztratili míč, Mbappé proskočil přes dva naše hráče a povedlo se mu prostřelit míč pode mnou," rozčarovaně popisoval rozhodující moment úterní konfrontace brankář Realu Thibaut Courtois.

Devadesát tři minut belgický gólman v Parku princů mezi tyčemi čaroval. Zlikvidoval šanci Mbappého i střelu střídajícího Neymara, zmařil domácím i další příležitosti, po hodině hry si dokonce poradil s Messiho penaltou, o kterou se postaral Mbappé faulovaný Carvajalem.

„Hodně jsem studoval, jak a kam penalty Messi střílí. Proto jsem věděl, že musím zůstat co nejdéle na čáře. A samozřejmě mít přitom i štěstí," prozrazoval, proč na Argentince vyzrál a jeho střelu vyrazil.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Lionel Messi z PSG poté, co ve druhém poločasu utkání Ligy mistrů s Realem Madrid neproměnil penaltu.

V nastaveném času ovšem proti Mbappému nárok neměl. Zvlášť, když ránu pařížské hvězdy jemně tečoval Valverde.

Třiadvacetiletý francouzský reprezentant považovaný za největší fotbalový klenot současnosti se snad ani nemohl prezidentovi Realu Florentino Pérezovi připomenout víc. A ani výmluvnější navštívenku nemohl do Madridu poslat.

„Můj syn chce do Realu proto, aby si splnil svůj dětský sen a vytvořil historii. Potřebuje prostě nové a nové výzvy," potvrdila Mbappého matka Fayza Lamari ve vzácném rozhovoru poskytnutém Le Parisien, že námluvy Kyliana a Bílého baletu jsou hodně daleko.

Mbappé, jemuž v létě končí v Paříži smlouva, však matčina slova popřel.

„Rozhodnutý ještě nejsem, teď se soustřeďuji hlavně na to, abychom Real vyřadili. Teprve pak se uvidí, protože naše vzájemné zápasy mohou situaci změnit. Zvláště, když budu mluvit i s dalšími kluby, na což mám právo," pokoušel se mlžit před úterním duelem, i když jeho transfer do Španělska je ve Francii považovaný za hotovou věc.

Zvlášť vzhledem k báječné sezoně, kterou Mbappé prožívá.

Ve 29 zápasech francouzské ligy a Champions League nastřílel už 17 gólů a připsal si 10 asistencí. V Lize mistrů nasázel v posledních 13 utkáních 13 branek. V pátečním střetnutí francouzské ligy zachránil svému týmu výhru nad Rennes gólem, který vstřelil v 93. minutě. V úterním osmifinále Champions League spasil Paris SG brankou, kterou dal ještě o minutu později.

„Hraju za jedno z nejlepších mužstev na světě, proto ze sebe dávám všechno a dokazuji to činy. Nepřipouštím, aby mě cokoli rozptylovalo, protože jedině tak mohu pomoci svému týmu. A tak tomu bude po celý zbytek sezony," vykládal před kamerami Movistar TV po vítězství nad Bílým baletem Mbappé, jenž byl vyhlášený nejlepším hráčem zápasu.

„V našem podání to byl úžasný zápas, i když musíme zůstat pokorní. Před odvetou jsme sice ve výhodě, ale všechno je stále otevřené," vzkazoval i do Španělska, kde se odvetné střetnutí hraje 9. března.

Po něm možná řekne o svých námluvách s Bílým baletem přece jen víc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články