Hlavní obsah

Mbappé podle Le Parisien podepsal rekordní smlouvu

Francouzský fotbalový útočník Kylian Mbappé v květnu podle listu Le Parisien podepsal s Paris St. Germain smlouvu na rekordních 630 milionů eur hrubého (asi 15 miliard korun). Dvouletý kontrakt s opcí na další rok vynese třiadvacetiletému francouzskému fotbalistovi měsíčně šest milionů eur, což po zdanění činí 2,7 milionu.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Kylian Mbappé si v PSG platově výrazně polepšil.

Článek

Mistr světa z roku 2018 s PSG prodloužil smlouvu v květnu poté, co o něj projevil zájem Real Madrid. "Z jednání mezi klubem a hráčem vzešel naprosto bezprecedentní kontrakt. Je to smlouva století, lepší ve fotbale ještě nikdo nikdy nepodepsal," uvedl Le Parisien.

Kromě platu Mbappého smlouva obsahuje také bonus za věrnost, který činí 70, 80, a pokud se útočník rozhodne využít opci na třetí rok, tak 90 milionů eur. S bonusem 180 milionů za podpis by tak smlouva bývalému hráči Monaka celkově vynesla smlouva 630 milionů.

Nejlukrativnější smlouvu ve fotbale dosud podle médií měl současný Mbappého spoluhráč z Paris St. Germain Lionel Messi během působení v Barceloně. V letech 2017 až 2021 si tam sedminásobný vítěz Zlatého míče vydělal 555 milionů eur hrubého.

Reklama

Související témata: