Hlavní obsah

Spekulace o odchodu z PSG? Mbappé promluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém týdnu zaplnily stránky novin po celém světě spekulace o odchodu hvězdného Kyliana Mbappého z PSG. Francouz byl prý nespokojený se svým současným postavením v klubu a v lednu z něj chtěl odejít. Po víkendové ligové výhře nad Marseille (1:0) se rozhodl promluvit a uvést věci na pravou míru.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Neymar oslavuje se svými spoluhráči branku proti Marseille.

Článek

Není žádným tajemstvím, že Mbappé měl na konci minulé sezony nabídku od Realu Madrid, o které hodně přemýšlel, ale nakonec se rozhodl zůstat ve francouzském klubu, se kterým podepsal kontrakt do roku 2024 s roční opcí. Minulý týden se však ve francouzských médiích začaly šířit zprávy o tom, že třiadvacetiletý kanonýr je v klubu nespokojený a chce z PSG co nejrychleji pláchnout.

„Jsem tu velmi šťastný. Nikdy jsem o svůj lednový odchod nežádal," řekl Mbappé novinářům po nedělním vítězném zápase s Marseille. Tím, že se tato zpráva objevila v den zápasu s Benficou byl prý šokován stejně, jako všichni ostatní.

Kouč PSG Galtier se k situaci vyjádřil ještě minulý týden, kdy řekl, že i když je s hráčem v častém kontaktu, nikdy mu nic o zamýšleném odchodu neřekl. „Lidé si možná mohli myslet, že chci odejít, ale to není pravda. Nikdy jsem do toho nebyl přímo ani nepřímo zapojen," řekl Mbappé.

Třiadvacetiletý Francouz byl prý nespokojen se svou současnou rolí v klubu, spory měl mít i s hvězdným spoluhráčem Neymarem. Oba tyto spekulace vyvrátili ve víkendovém zápase, když zařídili vítězný gól na 1:0.

Reklama