Hlavní obsah

Mbappého zranění podle trenéra PSG není vážné, přijde ale o zápas Ligy mistrů

Zranění hvězdného fotbalisty Paris St. Germain Kyliana Mbappého, kvůli němuž nedohrál středeční utkání francouzské ligy v Montpellieru, podle trenéra Christopha Galtiera není vážné. Čtyřiadvacetiletý útočník i tak ale bude mimo hru zhruba tři týdny a přijde mimo jiné o úvodní duel osmifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Bolestivý moment Kyliana Mbappého při utkání s Montpellier.

Článek

Mbappé prožil smolný večer. V úvodu neproměnil pokutový kop a gólmana Benjamina Lecomta nepřekonal ani napodruhé z opakované penalty. S bolavým stehnem odstoupil v 21. minutě. První poločas nedohrál ani stoper Sergio Ramos. Favorizovaný PSG přesto porazil Montpellier 3:1 a po 21. kole si upevnil vedení v tabulce.

Kouč střídal Mbappého i z preventivních důvodů kvůli nabitému programu úřadujících šampionů. "Nevypadá to příliš vážně. Ani u jednoho z nich. Uvidíme, samozřejmě jsou to pro nás důležití hráči. Ale podle toho, co jsme viděli a řekli si o poločasové přestávce, si nemusíme dělat velké starosti," řekl Galtier novinářům.

"Kylian dostal úder zezadu nad koleno do svalu, má tam hematom. Vzhledem k náročné sérii zápasů jsme se rozhodli neriskovat," uvedl kouč, podle něhož měl šestatřicetiletý Španěl Ramos problémy s přitahovačem.

Pařížané rozehrají osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov 14. února. PSG stále čeká na premiérový triumf v elitní soutěži. "Když tady podepíšete smlouvu, automaticky máte povinnost vyhrát Champions League. Musíme být připraveni. Vracejí se nám hráči, nedávno skončilo mistrovství světa," řekl Galtier.

Reklama