Hlavní obsah

Obávaný návrat Messiho do Francie. Takhle ho spoluhráči přivítali

Po zaslouženém odpočinku návrat ke klubovým povinnostem. Lionel Messi se po čtrnácti dnech, kdy si užíval oslav zisku titulu s Argentinou, vrátil k týmu Paris Saint-Germain. Mohly panovat obavy, jak ve Francii, tedy v zemi poraženého finalisty, na jeho návrat zareagují, ale spoluhráči ho přivítali jako krále. Přichystali mu slavnostní špalír, ve kterém však chyběl Kylian Mbappé, který si užívá v USA.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Lionel Messi byl hlavní postavou světového šampionátu

Článek

Nemuselo to být vřelé přivítání, ale Messiho spoluhráči ukázali, že mají charakter a úspěch svému kolegovi přejí. Argentinská hvězda se k týmu připojila později. Od trenéra Christophea Galtiera dostal Messi mimořádné volno, když tým mistrů světa vedl jako kapitán.

Ve středu ráno Messi dorazil na trénink PSG, čekal tam na něj slavnostní špalír složený z tleskajících spoluhráčů a zaměstnanců klubu. Když jím pětatřicetiletý hráč prošel, z rukou sportovního ředitele Luise Campose převzal malou trofej.

Messi se s úsměvem vítal s Neymarem, Nuno Mendesem a Carlosem Solerem. Zklamaná hvězda francouzského týmu Kylian Mbappé však chyběl.

Mistrovský Paris Saint-Germain zatím bez Messiho odehrál dva ligové zápasy. S námahou porazil 2:1 sestupem ohrožený Štrasburk a na Nový rok podlehl ve šlágru kola 1:3 druhému Lens. Hvězdný Argentinec by se teoreticky mohl rozehrát v pátek ve Francouzském poháru proti třetiligovému Chateauroux, příští ligový duel odehrají lídři tabulky ve středu 11. ledna v Angers.

Reklama