Hlavní obsah

Rekordní přestup i nadpozemský plat: Mbappé může zamířit do Saúdské Arábie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taková injekce by pořádně potěšila i těžce zkoušený státní rozpočet. Miliardáři ze Saúdské Arábie, konkrétně pak z Al-Hilal, totiž nabídli za hvězdného útočníka francouzského PSG Kyliana Mbappého neuvěřitelných 300 milionů eur (asi 7,3 miliardy korun.) Štědrou nabídku potvrdilo i samotné vedení pařížského klubu. Hvězdný útočník by si tak přišel na 700 milionů eur za rok.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Kylian Mbappé na tréninku PSG.

Článek

Byl by to docela zajímavý moment. Dosavadní rekordní přestupovou částku totiž drží právě francouzský gigant. PSG v roce 2017 vysolilo za brazilskou superstar Neymara solidních 222 milionů eur (asi 5,2 miliardy) korun. Tuto šest let starou záležitost by teď s přehledem překonali arabští šejkové o více než dvě miliardy korun.

O možném přestupu čtyřiadvacetiletého útočníka se již spekuluje delší dobu. O to více, že se samotný Mbappé rozhodl, že s klubem neprodlouží smlouvu, která mu končí po sezoně 2023/24. A že je transfer na spadnutí, ukazuje i skutečnost, že mistr světa z roku 2018 neodcestoval s PSG na předsezonní turné do Asie.

Pokud Mbappé na angažmá kývne, vydělá si příjemných 700 milionů eur za sezonu (asi 16,9 miliard korun). Pro milovníky statistik to dělá pro zajímavost zhruba 324 milionů korun týdně, lehce přes 46 milionů denně či, chcete-li, 535 korun za sekundu.

Mbappého jméno bylo doposud nejvíce skloňováno s přestupem do Realu Madrid, který o získání jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti stále intenzivně jedná.

O tom, že plný měšec arabských majitelů na fotbalové superstar rozhodně platí, ukazují přestupy Ronalda do al-Nassru, Mbappého krajana a držitele Zlatého míče Karima Benzemy do al-Ittihádu či brazilského obránce Alexe Tellese, který se stal Ronaldovým spoluhráčem.

Do Arábie zamířil z Chelsea i gólman Édouard Mendy nebo francouzský záložník a mistr světa N'Golo Kanté. Spojeným státům, konkrétně Beckhamovu Miami dal přednost Lionel Messi.

Reklama

Související témata: