Hlavní obsah

Řetězec rychlého občerstvení zvažuje právní kroky kvůli Mbappému

Viceprezident francouzského zastoupení KFC uvedl, že společnost zvažuje právní kroky kvůli tomu, že se hvězda fotbalové reprezentace Kylian Mbappé odmítá účastnit sponzorských akcí. Firma se následně od jeho výroků distancovala, jednalo se údajně pouze o jeho osobní názor. Mezinárodní řetězec rychlého občerstvení je jedním z partnerů Francouzské fotbalové federace.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Kylian Mbappé

Článek

"Za něco konkrétního jsme zaplatili, a pokud to bude nutné, budeme trvat na svých právech," řekl webu Sport Business Club viceprezident KFC France Alain Béral.

Jeho slova dnes společnost korigovala. "Litujeme slov, která včera vyřkl a dnes byla publikována. Byly to jeho osobní názory, jež v žádném případě nevyjadřují postoj firmy. Alain Béral to navíc řekl v soukromém rozhovoru během akce, jež souvisela s jeho funkcí prezidenta národní basketbalové ligy," uvedla KFC France.

Béral reagoval na to, že se Mbappé odmítl v úterý zúčastnit fotografování a dalších sponzorských aktivit. Třiadvacetiletý útočník Paris Saint-Germain už dříve prohlásil, že nechce propagovat určité značky, mimo jiné fastfoodové řetězce nebo sázkové kanceláře.

"Rozhodl jsem se nezúčastnit focení kvůli tomu, že francouzská federace odmítla upravit smlouvy týkající se osobnostních práv hráčů," uvedl v tiskovém prohlášení Mbappé. Představitelé národního svazu oznámili, že kontrakty s vybranými hráči přehodnotí.

Mistři světa Francouzi se v Lize národů ve čtvrtek utkají s Rakouskem a o tři dny později budou hrát v Dánsku.

Reklama

Související témata:
KFC