Hlavní obsah

Státní zastupitelství vyšetřuje šéfa francouzského fotbalu kvůli obtěžování

Pařížské státní zastupitelství začalo vyšetřovat dosavadního prezidenta Francouzského fotbalového svazu Noëla Le Graëta kvůli podezření ze sexuálního a morálního obtěžování. Jednaosmdesátiletý funkcionář minulý týden funkci složil, federaci vede dočasně Philippe Diallo.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Noël Le Graët čelí obvinění ze sexuálního obtěžování.

Článek

"Na základě zprávy generální inspekce pro vzdělání, sport a výzkum (IGESR) z 13. ledna jsme včera zahájili vyšetřování podezření z morálního obtěžování a sexuálního obtěžování," uvedlo státní zastupitelství v prohlášení.

Le Graëta obvinila z dlouholetého sexuálního obtěžování hráčská agentka Sonia Souidová. V rozhovoru pro deník L'Équipe uvedla, že jí funkcionář dělal opakovaně neslušné návrhy v letech 2013 až 2017.

Podobné obvinění vůči Le Graëtovi se neobjevilo poprvé. Francouzská ministryně sportu loni nařídila vládní audit poté, co média přišla s informacemi, že zaměstnanci svazu čelili zastrašování, vyhrožování a sexuálnímu obtěžování i ze strany předsedy.

Le Graët stál v čele svazu od roku 2011, jeho mandát měl vypršet na konci příštího roku. Krátce před svým odstoupením se dohodl na prodloužení smlouvy s reprezentačním trenérem Didierem Deschampsem do roku 2026.

Reklama

Související témata: