Hlavní obsah

Útočník Mbappé z PSG byl počtvrté za sebou vyhlášen nejlepším hráčem Ligue 1

Útočník Kylian Mbappé z Paris St. Germain byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé sezony francouzské ligy. Čtyřiadvacetiletý fotbalista získal ocenění počtvrté za sebou.

Foto: Jean Francois Badias, ČTK/AP

Kylian Mbappé z Paris St. Germain byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulé sezony francouzské ligy

Článek

"Vždycky jsem chtěl něco dokázat," citovala agentura Reuters Mbappého. "Nečekal jsem, že to všechno přijde už v tak mladém věku, ale jsem rád, že píšu historii," přidal mistr světa z roku 2018.

Mbappé se navíc díky celkovému čtvrtému prvenství stal rekordmanem ankety. Francouzský reprezentant se dosud o maximum dělil s bývalou hvězdou Paris St. Germain švédským útočníkem Zlatanem Ibrahimovicem.

Mbappé v uplynulé sezoně pomohl Paris St. Germain k zisku rekordního jedenáctého titulu. V 33 zápasech dal 28 branek a potřetí za sebou se stal nejlepším střelcem soutěže.

Cenu pro nejlepšího trenéra Ligue 1 získal Franck Haise, který dovedl Lens k druhému místu a první účasti v Lize mistrů po 21 letech. "Je to příběh, který jsme začali psát před třemi sezonami," uvedl kouč.

Lens se totiž ujal v roce 2020 ještě když byl klub ve druhé lize. "Je to něco neuvěřitelného. A nikdy nezapomenu ani na ty, kteří už s námi u tohoto dobrodružství nejsou," prohlásil.

Reklama