Hlavní obsah

Zhrzený Mbappé chce co nejrychleji frnknout z PSG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týmu francouzského Paris Saint-Germain to vře. Šušká se o tom, že vztahy mezi dvěma hvězdami klubu Kylianem Mbappém a Neymarem jsou momentálně na bodu mrazu, a také, že první jmenovaný není v klubu spokojený a chce ho co nejrychleji opustit. Zhrzený Francouz, podle kterého klub nedodržel všechny podmínky, na kterých se v létě domluvili, chce odejít už v lednu.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Trojice největších hvězd PSG. Zleva Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar.

Článek

Není žádnou novinkou, že hvězdný Francouz chtěl z PSG odejít už v létě. Mbappého vysněnou destinací je Real Madrid, se kterým už byl dokonce předběžně domluvený, jenže poté PSG přišlo s podmínkami, které nemohl tak snadno odmítnout.

Nejen, že inkasuje neuvěřitelnou výplatu, ale dostal také podpisový bonus v astronomické výši 100 milionů eur (téměř dvou a půl miliard korun). Ale to není všechno, údajně má vliv na odchody a příchody hráčů a svou roli sehrál i při výběru nového kouče. Nyní se má údajně snažit vyštípat i Neymara.

Ale i tohle všechno je mistrovi světa z roku 2018 málo. Podle něj francouzský klub zcela neplní dohodu, navíc prohlašuje, že s ním má podepsanou smlouvu až do roku 2025, což není úplně pravda (Mbappé podepsal do roku 2024 s opcí na jeden rok, ale aktivovat ji může jen on sám, pozn. red.), a tak chce 23letý útočník klub v lednu opustit.

PSG je prý údajně ochotné vyjednávat, ale s jednou podmínkou – že Mbappé nepůjde do Realu Madrid. Vztahy mezi prezidenty obou klubů jsou právě kvůli němu, a také odlišnému názoru na Superligu, velmi napjaté.

Mbappé se momentálně nesetkává ani s velkou oblibou u fanoušků. Podle nich se z něj stal rozmazlený fracek, který musí o všem rozhodovat a vzteká se, když není po jeho. Pokud by z Parku princů odešel, v úvahu krom Realu připadá Liverpool.

Reklama