Hlavní obsah

Lingr odešel ze Slavie do Feyenoordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podepsáno. Fotbalový reprezentant Ondřej Lingr odešel ze Slavie do Feyenoordu Rotterdam. Potvrdily se tak pondělní informace Sport.cz. Jde o hostování s povinnou opcí, ještě před cestou do Nizozemska prodloužil čtyřiadvacetiletý záložník formálně o rok smlouvu s klubem z Edenu. Sešívaní by za něj měli vyinkasovat okolo čtyř milionů eur (96 milionů korun). Ve hře jsou i další bonusy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha v akci.

Článek

Červenobílé barvy mu zůstanou. Eden ale mění za padesátitisícový stadion De Kuip, snahu o Evropskou ligu za základní skupinu Ligy mistrů. Místo zápolení o titul v české lize bude bojovat o mistrovský pohár v nizozemské Eredivisie. To vše čeká na fotbalového záložníka Ondřeje Lingra ve Feyenoordu Rotterdam, kam odešel ze Slavie.

Přesun byl rychlý, definitivně byl oznámen ve čtvrtek v poledne. Lingr bude v týmu nizozemského šampiona hostovat, součástí dohody je povinná opce.

„Slavia změnila život mně i mé rodině, nikdy na to nezapomenu. Trofeje jsou jen bonus, miluju to tady, zkrátka si to sedlo. S kluky, s fanoušky, s trenéry i s lidmi v klubu. Neopouští se to tu lehce, ale jak všichni ví, chtěl jsem si zkusit zahraničí. Měl jsem ty ambice. Po skvěle odvedené práci si zkusit posun někam výš. Jsem moc rád, že to takhle vyšlo, že jsou všechny strany spokojené. A nesmírně si cením toho, že jsem mohl být součástí Slavie,“ vyznal se český reprezentant pro web červenobílých.

Jeho budoucnost se řešila celé léto. Původní smlouvu už měl jen pro tuto sezonu, šéf Slavie Jaroslav Tvrdík jasně avizoval, že Lingr buď podepíše nový kontrakt, nebo bude prodán. Zajímal se o něj Panathinaikos nebo kluby z Itálie, nakonec míří do Feyenoordu, proti kterému nastoupil v předminulé sezoně hned čtyřikrát v Konferenční lize.

„Ondrovi to velmi přeju, měli jsme spolu skvělý vztah, moc si ho vážím. Hodně jsme prožili, byl jsem u jeho příchodu z Karviné. Nebylo jednoduché ho nasměrovat do Slavie, blízko byl tehdy i Baník. Mám ho jako hráče a člověka moc rád. Obdivoval jsem vždycky jeho týmový projev, pomáhal nám, i když jsme byli v těžkých chvílích. Neztrácíme jen hráče, ale taky silného člena kolektivu, jednu z vůdčích osobností. Jeho předchozí nabídky jsme společně řešili v zimě i v létě, mně se tehdy nezdály, říkal jsem mu, že Slavie je víc než některé kluby, které se mnou diskutoval. Feyenoord je ale fenomenální jméno, snáším mnohem lépe, že je to tam, a nikoliv do jiné destinace,“ rozloučil se s důležitým členem své družiny trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Foto: Global Sports

Ondřej Lingr s dresem Feyenoordu Rotterdam. Druhý zleva jeho agent Radek Matějek se svým spolupracovníkem Vladimírem Kubíkem, vpravo David a Filip Zíkovi z agentury Global Sports.

Lingr přišel do Slavie před třemi roky z Karviné. V červenobílých barvách vyhrál jeden mistrovský titul a dvakrát domácí pohár. Celkem za vršovický klub odehrál 138 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil 40 gólů.

Reklama

  0 : 0 Sparta - Slavia 0 : 0 47. min Živě
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
  4 : 2 Plzeň - Slovácko 4 : 2 dohráno
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  0 : 1 Ostrava - Ml. Boleslav 0 : 1 dohráno
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.