Hlavní obsah

Loni Salernitanu zachránil, teď dostal po debaklu padáka. Trenér dojel na osmigólový výprask od Bergama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hrdiny psancem. Trenér Davide Nicola je po jedenácti měsících bez práce. V minulé sezoně senzačně zachránil Salernitanu v Serii A, ale teď se pakuje. I kvůli nedělnímu debaklu v Bergamu, které vítězstvím 8:2 pozměnilo historii.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Davide Nicola už není trenérem Salernitany.

Článek

Loni v únoru přestávali v Kampánii věřit i největší optimisté. Salernitana byla v lize poslední a den po Valentýnu znovu vyměnila trenéra, v sezoně měla už třetího. Elegán Davide Nicola, jenž ještě coby hráč jednou po gólu v euforii políbil policistku, už několik týmů v italské lize zachránil a povedlo se mu to i v Salernu. Jeho tým ve čtrnácti zápasech posbíral 19 bodů a na Apeninském poloostrově se mluvilo o zázraku.

Zatímco tenkrát byl Nicola pro fanoušky bohem, v neděli večer se u tréninkového centra Salernitany objevil nepřehlédnutelný transparent se vzkazem: Hanba vám všem.

Jiná slova použít nešlo, porážka 2:8 v Bergamu byla ostudná. Hotovo bylo už po první půli, kdy rozjetá Atalanta nasázela pět gólů. Mimochodem, osm branek v jednom zápase Serie A stihl naposledy Inter Milán v dubnu 1996.

Kromě toho statistici spočítali, že Guillermo Ochoa, 37letý mexický brankář Salernitany, osmkrát za jeden večer inkasoval poprvé v životě. Ze zeleného jeviště odcházel s očima zabořenýma do země a pod psa bylo i trenérovi Nicolovi. V pondělí po poledni se na klubovém webu objevily dva strohé odstavce o tom, že koučova mise v Salernitaně končí. Nový trenér pro šestnáctý tým Serie A, který má na sestupové pásmo k dobru devět bodů, se teprve hledá.

A Bergamo? To má mnohem příjemnější starosti. Osm gólů v jednom ligovém zápase nastřílelo poprvé. „Báječný týmový výkon," chválil po sladkém triumfu nad Salernitanou Gian Piero Gasperini, jenž si po šedesátce užívá nejlepší trenérskou štaci v kariéře.

I díky energickému záložníkovi Teunu Koopmeinersovi, který byl proti Salernitaně u dvou gólů a je o něj zájem na slavných adresách: „Slyšel jsem různé příběhy o mně a Liverpoolu, což zní hezky, ale teď se stoprocentně soustředím na Atalantu. Jsem tu rád." Pokud nepřestoupí, může si s Bergamem zahrát o Ligu mistrů. Atalanta je v našlapané špici Serie A šestá, jen o čtyři body za druhým AC Milán.

Reklama

Související témata: