Hlavní obsah

Banány, 40 tisíc píšťalek, Lukaku čelil peklu! Ať mu ukážou i na Slavii, burcují fanoušci Interu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dresu Interu Milán odkroutil celkem tři sezony, v létě se ale po ročním hostování ke klubu otočil zády, odmítl jakákoliv jednání a místo toho posílil AS Řím. Dalo se tedy očekávat, že až se Romelu Lukaku na Stadio Giussepe Meazza vrátí, dostane se mu z tribun silných antipatií. A nedělní utkání mezi Interem a AS, které skončilo vítězstvím milánského celku (1:0), asi předčilo i nejčernější sny belgického útočníka. „Cílem bylo připravit mu peklo na zemi,“ prohlásil jeden z ultras Interu, s nímž se redakce Sport.cz telefonicky spojila.

Foto: Claudia Greco, Reuters

Útočník AS Řím Lukaku prožil v utkání proti Interu peklo.

Článek

Curva Nord, severní tribuna stánku italského velkoklubu, kde sídlí jeho kotel, si totiž na Lukaka pořádně vyšlápla. „Náš plán byl jasný od doby, co jsme se dozvěděli o Lukakuově odchodu do Říma. Datum, kdy bude hrát u nás, jsme měli zakroužkováno v kalendáři,“ popisoval sled událostí zmíněný fanoušek Interu.

Ještě před úvodním hvizdem tak ultras Nerazzuri rozdali ostatním divákům čtyřicet tisíc píšťalek, aby mohli Lukakuovi všichni společně připravit co nejnepříjemnější přivítání hned při příchodu na rozcvičku. Tím ale akce nekončila. „Pískalo se i při každém jeho dotyku s míčem.“

Vedení Serie A se přitom o záměru Curva Nord ještě před zápasem dozvědělo a použití tak obrovského množství píšťalek zakázalo s vysvětlením, že pak nebudou zřetelně slyšet hvizdy sudího. Jenže marně. „Nás to nezajímalo, vše proběhlo tak, jak jsme chtěli. Myslím, že se to povedlo,“ pochvaloval si nenávistnou atmosféru člen ultras Interu.

Ovšem antipatie se neprojevovaly pouze neustávajícím ohlušujícím pískotem na adresu Lukakua. Někteří fanoušci si dokonce na svá místa přinesly nafukovací banány, které často bývají považovány za symbol rasově motivované nenávisti vůči fotbalistům tmavé pleti.

Ke 30letému útočníkovi se vyjádřil i trenér Interu Simone Inzaghi. „Všichni vědí, že jsem ho v létě chtěl podepsat i na další sezonu. On se rozhodl jinak, tak to v životě chodí. A jestli to bylo kvůli tomu, že jsem ho posadil v posledním finále Ligy mistrů? Prostě jsem udělal rozhodnutí, které mi přišlo nejlepší pro tým,“ vysvětloval italský kouč. Pro připomenutí, Lukaku do boje o trofej, v němž Inter podlehl Manchesteru City 0:1, nakonec zasáhl z lavičky. A dal o sobě vědět hlavně tím, že v cestě do sítě nechtíc zastavil takřka gólovou hlavičku tehdejšího spoluhráče Federica Dimarca.

Vraťme se ale k nedělnímu ligovému zápasu. Zpětně se totiž dá konstatovat, že jestli fandové Interu chtěli Lukakua rozhodit, podařilo se jim to na jedničku. Belgičan se neprosadil, AS Řím prohrál 0:1, a modročerná část Milána tak měla hned dva důvody k radosti.

Přičemž ten třetí jí může ve čtvrtek 9. listopadu obstarat i pražská Slavia, která bude doma hostit AS ve skupině Evropské ligy. „Budu Slavii držet palce. Její fanoušci by měli Lukakuovi ukázat, že není nedotknutelný,“ uzavřel výše citovaný fanoušek Interu.

Reklama