Hlavní obsah

Hrdina v rukavicích Jaroš děkuje parťákům: Byli pomalu na kolenou. Všichni jsme dřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky výborným zákrokům se stal jedním z hrdinů utkání. Gólman české reprezentace Vítězslav Jaroš pomohl na fotbalovém Euru do 21 let v Gruzii k triumfu 2:1 nad obhájci zlata Němci. „Táhnuli jsme za jeden provaz," vyzdvihuje výkon spoluhráčů, kteří mu pomohli zvládnout některé horké chvilky.

Dřeli jsme a táhli za jeden provaz, pochvaloval si brankář Vítězslav JarošVideo: FAČR

 
Článek
Fotogalerie

(Batumi, od našeho zpravodaje) - Češi odehráli opět výbornou první půli a vedli, v té druhé se trochu zatáhli a přišlo vyrovnání. Nakonec ale v 87. minutě rozhodl po rohovém kopu tečovanou střelou Vitík a závěrečný tlak se i díky Jarošovi podařilo ustát.

Najdete nějaký hlavní faktor, díky kterému Češi zvítězili?

Rozhodně týmovost, všichni jsme dřeli a táhnuli za jeden provaz. Myslím, že se to ukázalo na konci, kdy kluci už byli pomalu na kolenou, ale nějak jsme to ukopali.

Jak těžký byl konec, kdy Němci měli před českou brankou hodně závarů?

Bylo to nepříjemné, ale pro všechny, ne jenom pro mě. Popasovali jsme se s tím výborně a za výkon máme tři body.

Dokázal byste vypíchnout moment, kdy vám bylo nejhůř?

Takový asi nebyl. Věděl jsem, že mám před sebou výborné stopery Martina Vitíka s Robinem Hranáčem, kteří kdykoliv to hořelo, požár před naší bránou uhasili. Byli dnes perfektní. Nejhezčí zákrok jsem měl asi v první půli po přímém kopu, ten mě udržel v zápase.

Souhlasíte, že českému týmu v tempu hry hodně pomohla střídání?

Rozhodně, v Gruzii je velké horko a není lehké v něm běhat. Kdokoliv přišel na trávník v průběhu zápasu, hru oživil a pomohl klukům, kteří nastoupili od začátku.

První půle výborná, druhá více defenzivní. Byl to podobný zápas jako na úvod skupiny  s Anglií?

Asi ano. Němci měli nějaké pětiminutovky, kdy nám nepůjčili míč, ale až na inkasovaný gól jsme se s tím vypořádali. Ke konci jsme rozhodli a dopadlo to dobře.

V čem byli Němci jiní než váš první soupeř?

Asi týmovější. Angličané byli lepší individuálně, hráli to hodně přes strany. Tady to bylo spíš o ťukání.

Budete mít v nabitém programu turnaje prostor skalp obhájců zlata oslavit?

Myslím, že hned po utkání si to užijeme, ale od pondělí budeme ladit na Izrael. Všechno bude směřovat ke středečnímu duelu. Izrael je výborný, jeho hráči fotbalově rostou. Na MS do 20 let porazili Brazílii a získali bronz. Nebude to vůbec nic lehkého.

Dá se kalkulovat s tím, že vám k postupu stačí remíza?

Půjdeme do zápasu tak, že chceme vyhrát. Doufám, že se nám to podaří.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články