Hlavní obsah

Nečekaná ztráta, rasismus a další komplikace. Hvězda týmu před zápasem s Českem vynechala trénink

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hotelu známého luxusního řetězce v Batumi mají půvabný výhled na Černé moře. Jenže ke spokojenosti mládencům z německé jednadvacítky přece jen něco chybí: EURO pro ně nezačalo tak, jak plánovali. Po překvapivé remíze 1:1 s Izraelem navíc schytali rasistické urážky. Spolufavorita turnaje v neděli večer čeká bitva s Českem –⁠ a další ztráta by byla hodně nepříjemná.

Foto: Profimedia.cz

Německý fotbalový reprezentant do 21 let Youssoufa Moukoko se stal terčem urážek na sociálních sítích.

Článek

Batumi (od našeho zpravodaje) - Celý druhý poločas hráli přesilovku a měli dvě penalty. Přesto Němce vzpomínka na čtvrteční večer v Kutaisi bolí. Plichta s Izraelem znamenala nečekané zklamání, které umocnily skandální reakce z domova.

Youssoufa Moukoko a Jessic Ngankam se stali terčem urážek na sociálních sítích: oba jsou tmavé pleti a oba proti Izraeli neproměnili penaltu. „Anonymní rasistické výkřiky na internetu nechápu," žasl německý kouč Antonio Di Salvo.

„Zůstaň silný," vzkázala Moukokovi dortmundská Borussia, s kterou šikovný teenager před pár týdny málem vyhrál bundesligu.

Zajímavý detail: Moukoko a obránce Josha Vagnoman v sobotu vynechali předzápasový trénink. Důvod? Německá média píšou o svalových problémech. „Čistě preventivní opatření," naznačil Di Salvo.

„Myslím, že jakákoliv náhrada za tyhle dva hráče by byla neméně silná. Německo má velice silný kádr složený převážně z hráčů bundesligy," reagoval český trenér Jan Suchopárek.

Němci do Gruzie přiletěli coby obhájci titulu, předloni ve Slovinsku ani jednou neprohráli. Bez šance není ani současný tým s několika hvězdičkami: kromě Moukoka, jenž má v jednadvacítce oslnivou bilanci 6 zápasů/6 gólů, můžeme zmínit třeba další ofenzivní eso Kevina Schadeho. Křídelník či útočník se střapatými vlasy v zimě odešel z Německa a sbírá zkušenosti v Brentfordu.

„Po remíze s Izraelem jsme byli zklamaní, ale hned druhý den jsme se začali soustředit na Česko. Bude to zajímavý zápas pro oba týmy. Jsem optimista a věřím ve vítězství, přestože Česko je stejně agresivní a silné jako Izrael," vzkázal kouč Di Salvo, jenž u německé jednadvacítky před dvěma lety povýšil z pozice asistenta a vystřídal Stefana Kuntze.

„Němci budou semknutější, čekám o něco těžší utkání než s Anglií," vzkázal obránce Adam Gabriel. „Na druhou stranu, pokud budeme mít dobrý den, můžeme u Německa odhalit ještě větší slabiny, než se to povedlo Izraelcům."

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG