Hlavní obsah

Jakmile máme tvořit, jsme jako důchodci! Obránce Lvíčat neskrýval zlobu po vyřazení z ME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehledal výmluvy. Frustrovaný obránce fotbalové jednadvacítky Adam Gabriel pojmenoval věci přesně tak, jak se na trávníku v gruzínském Kutaisi ve středu večer odehrály. Porážka s Izraelem (0:1) znamenala, že Lvíčata skončila na ME hráčů do 21 let už po skupině.

Foto: FAČR / PAVEL JIŘÍK ML.

Adam Gabriel v zápase proti Izraeli

Článek

Kutaisi (od našeho zpravodaje) - „Měli jsme předvést dobrý fotbal a urvat postup do čtvrtfinále, jenže jsme udělali pravý opak. Tohle je obrovské zklamání," prohlásil zničený Gabriel.

Co prožíváte bezprostředně po zápase?

Obrovské zklamání. Hlavně kvůli převedené hře. Druhý poločas byl z naší strany tragický. Máme vůbec druhé půle horší, stejně se nám nepovedly s Anglií i proti Německu.

Proč jste byli celý zápas pasivní?

Přestože i první poločas jsme byli nemastní, neslaní, nějaké akce po stranách jsme tam měli. Chybělo bohužel zakončení. Přijde mi, že jakmile máme začít tvořil, převalit výsledek na naši stranu, jsme jako důchodci, nevíme si s tím rady. Měli jsme být lepší než soupeř, dominovat, ale my jsme ze zápasu udělali tohle.

K postupu vám stačila i remíza. Svazovalo vám nohy, že čtvrtfinále bylo tak blízko?

Kdybychom hráli dobře a prohráli, odpověděl bych stejně, že jsme chtěli postoupit. Jenže my jedeme domů, a navíc jsme hráli špatně.

Bylo znát, že máte v nohách dlouhou sezonu?

Dlouhou sezony měli všichni, co jsou na Euru. Proti Izraeli se měla ukázat naše fotbalovost, tu jsme však neukázali. Spíš bych hledal příčiny, proč neumíme se slabšími soupeři převést dobrý fotbal.

Foto: FAČR / PAVEL JIŘÍK ML.

Zklamaní čeští fotbalisté po zápase s Izraelem

Prohra s Anglií, triumf nad Němci, pád s Izraelem. Jak turnaj z pohledu českého týmu hodnotíte?

Zápas s Izraelem shodil všechno dobré ze stolu. Předchozí dva soupeři, Anglie a Německo, jsou evropská špička. Izrael není špatný, ale s kým bychom se měli poměřovat a ukázat se než proti takovému mužstvu?

Mrzí vás, že se v tomto složení už nikdy nesejdete?

Pro mě je v jednadvacítce konec, ale s kluky se budeme potkávat na ligových trávnících. Mohl to být turnaj, na který bychom vzpomínali celý život. Mohli jsme se někam vystřelit do světa, ale tohle, co jsme převedli, stačit nebude.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.