Hlavní obsah

Lvíčata se s trpaslíkem nepárala. Máme výchozí pozici, jakou jsme si přáli, pochvaloval si Suchopárek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlý proces udělala česká Lvíčata s fotbalovým trpaslíkem z Pyrenejí v osmém díle kvalifikace o malé EURO. Na Estadi Nacional v Andorra la Vella vyřídila své vrstevníky z Andorry už během úvodních deseti minut, kdy dali Karabec a Fila po gólu, takže naděje domácího týmu vzaly za své. „Udělali jsme, co jsme měli. Rychlé góly pomohly, aby se zapas nestal těžším,“ pochvaloval si Adam Karabec, který se po odpykaném trestu zase vrátil do sestavy.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Daniel Karabec (vlevo) oslavuje s Matějem Rynešem vedoucí gól v zápase s Andorrou.

Článek

„Vždycky chci na mužstvu, aby rozhodlo utkání co nejdřív, ale záleží i na soupeři. Andorra bránila v deseti lidech v bloku třicet metrů od vlastní brány, takže nám skutečně pomohlo, když byl po deset minutách stav 2:0," byl samozřejmě spokojen i trenér jednadvacítky Jan Suchopárek.

Foto: FAČR

Trenér Jan Suchopárek s trenérem brankářů Petrem Koubou během tréninku Lvíčat.

Aby ne, když se jeho svěřenci museli vyrovnat nejen s umělým povrchem, na němž se hrálo, ale i s náhlou změnou počasí.

„Během hodiny spadla teplota o deset stupňů dolů. Přes začátkem utkání bylo na teploměru nějakých 15 stupňů, pak ale přišla hotová průtrž mračen a velké ochlazení. I proto to nebyl jednoduchý zápas. Ale lepší mokrá a kluzká umělka, než kdyby se hrálo na suchém povrchu," přibližoval partii v Pyrenejích.

Foto: @ceskarepre_cz, Twitter

Český útočník Daniel Fila v souboji s fotbalistou Andorry Otem Remolinsem.

Jeden postesk si ovšem neodpustil. „Domácí řešili jakoukoli situaci zákroky, které nebyly právě košer. Ale rozhodčí zvládl utkání perfektně."

V sestavě proti Andoře udělal Suchopárek oproti pátečnímu střetnutí v Albánii několik změn a rošády si pochvaloval.

„Nastoupilo pět nováčků a potvrdili oprávněnost nominace do jednadvacítky. Samozřejmě že některé nedostatky se v naší hře objevily, ale je pravdou, že proti soupeři hrajícímu v hlubokém bloku se dalo jen těžko kombinovat. I tak jsme měli v rozehrávce rezervy. A v produktivitě také, protože jen u tří gólů zůstat nemuselo," zmínil Suchopárek tyč nastřelenou Ostrákem i další šance, které zůstaly nevyužity.

„Pozitivem bylo i to, že jsme ani za stavu 2:0 nehráli na údržbu výsledku a nutili kluky, aby byli pořád aktivní. I díky tomu jsme mohli po třetí brance střídat a dát příležitost dalším hráčům."

Foto: Martin Gregor, FAČR

Daniel Fila (vpravo) oslavuje gól v séti Andorry s Adamem Karabcem (10) a MArtinem Rynešem (17)

Lvíčata jsou po osmi zápasech v tabulce na první příčce s 19 body a mají jistotu, že hůř než druzí neskončí. O primát ve skupině se utkají v červnu doma s Anglií. Na EURO postupují přímo vítězové devíti skupin a nejlepší tým na druhém místě. Osm dalších celků z druhých příček podstoupí baráž.

„Splnili jsme, co jsme chtěli," kvitoval trenér jednadvacítky, že jeho tým má účast minimálně v baráži jistou a v červnovém domácím zápase bude bojovat s Anglií o první místo ve skupině a tím i přímý postup.

„V červnu nás čeká konfrontace s Anglií, která o přímém postupu v případě naší výhry rozhodnout může a také nemusí. V případě rovnosti bodů vstupují do hry vzájemné zápasy a pak i další kritéria. Máme ale výchozí pozici, jakou jsme si přáli," pochvaloval si Suchopárek.

Reklama

Související témata: