Hlavní obsah

Mazuch o proslovu po fiasku: Byl jsem vytočený, nikdo neoponoval

V mužstvu patří stoper Ondřej Mazuch k nejzkušenějším. I proto si po nezdaru se Švýcarskem nebral servítky a v kabině se do spoluhráčů pustil pěkně zostra. S odstupem času hovořil už klidněji, ale zloba nad promarněnou šancí z něj stále čišela.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Ondřej Mazuch si po fiasku nepbral servítky

Článek

Cítil jste, že je potřeba mužstvu něco říci?

Byl jsem vytočený a mluvil pochopitelně v emocích. Nikdy jsem nebyl v reprezentačním dresu tak naštvaný. Vždyť my jsme si proti Švýcarsku nevytvořili jedinou šanci, vůbec jsme nevystřelili. Na nás obránce se valil jeden útok za druhým. V kabině se něco muselo stát!

V jakém duchu se monolog nesl?

Říkal jsem klukům, že je třeba přestat se schovávat za nějaké výmluvy. V naší situaci je naprosto zbytečné dělat si alibi a plácat se po ramenou. Ale nešlo vyloženě o monolog. Postupně se přidali i starší kluci. Snad si každý vezme naše slova k srdci.

Snažil se někdo oponovat?

Ne. Myslím, že nikdo ani oponovat nemohl. Zvlášť po zápase, v němž bylo úplně všechno špatně. Řekli jsme si věci, které nefungovaly. Nepotřebovali jsme k tomu nikoho. Sami jsme viděli, že nám hra nešla.

Zarazil vás nervózní výkon bez odvahy a nápaditosti, byť základní cíl v podobě postupu ze skupiny jste už splnili?

Postoupili jsme se štěstím. Hráli jsme první půli s Anglií a dvacet minut s Ukrajinou. Španělsko nebudu vůbec komentovat. No a teď jsme tvrdě narazili.

Reklama

Související témata: