Hlavní obsah

Ševčík se chce na domovském stadionu předvést. Spekulace ohledně přestupu zatím neřeší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může se v pondělním podvečeru předvést v dresu českého národního týmu do 21 let na stadionu v Brně, na němž nastupuje i k mistrovským zápasům za Zbrojovku. Záložník Michal Ševčík je už natěšený na poslední utkání kvalifikační skupiny o účast na evropském šampionátu 2023 proti mladým fotbalistům Andorry.

Foto: fczbrno.cz

Michal Ševčík na tréninku reprezentační jednadvacítky.

Článek

Co čekáte od duelu s outsiderem skupiny, jenž už nic nezmění na vašem druhém místě, které zajišťuje zářijovou baráž?

Pro mě je naprosto super, že budu hrát na hřišti, kde se cítím jako doma. Budu mít v hledišti rodinu, další příbuzné, kamarády i známé. Přijdou se podívat i někteří spoluhráči ze Zbrojovky. Chci si proto zápas užít. Snad přijde hodně diváků. Uděláme maximum, abychom jim udělali předvedeným výkonem a výsledkem radost. To, že už dopředu víme, že zůstaneme v tabulce druzí, absolutně neznamená, že by nám chyběla motivace.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva David Jurásek a Folarin Balogun z Anglie.

V Andoře jste vyhráli jasně 3:0...

Doma na to budeme chtít navázat. Kéž by se nám hned zkraje povedlo vstřelit vedoucí gól, aby se chytli fanoušci.

Nedávno jste nastoupil v Líšni ve vítězném střetnutí s Chorvatskem i za reprezentační dvacítku. Jak zvládáte náročný program, jímž jste si prodloužil sezonu, v níž jste s Brnem postoupil zpátky mezi elitu?

Po skončení druhé ligy jsem několik volných dní měl. Stihl jsem krátkou dovolenou v Turecku. Je pravda, že v minulých letech jsem míval volna víc. Tentokrát jsem ještě i dokončoval školní ročník. V tom mi vedení nároďáku vyšlo vstříc. Jsem mladý, a tak nemám problém to všechno zvládnout...(úsměv).

Není to tak dlouho, co se vyrojily spekulace ohledně vašeho případného přestupu do Sparty. Jsou pravdivé?

Vím o nich, avšak já jsem nic konkrétního nezaznamenal. Proto se tím teď ani nezabývám. Nyní se soustředím na pondělní utkání jednadvacítky s Andorrou a potom na Brno, s nímž začnu ve čtvrtek letní přípravu. Postoupili jsme, a já už se na ligu hrozně moc těším.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Curtis Jones z Anglie a Jan Žambůrek z ČR.

Berete to tak, že po přechodu z druhé ligy do první pro vás bude lepší nastupovat za Zbrojovku, v níž jste si už v devatenácti letech vybudoval silnou pozici?

Ano. Ale samozřejmě netuším, co přinesou příští týdny.

Brněnský kouč Dostálek vám prý nabídl, že se můžete do přípravy zapojit o několik dní později...

Je to tak. Mohl jsem do ní nastoupit až příští pondělí. Ale já se rozhodl, že chci být s mužstvem od začátku. Odpočívat můžu až třeba v pětatřiceti...(smích).

Foto: Pancer Václav, ČTK

V souboji o míč (zleva) Tomáš Čvančara a Benjamin Johnson z Anglie.

V neděli nad ránem vybojoval titul v nejprestižnější bojové organizaci UFC český zápasník MMA Jiří Procházka, s nímž jste se společně s dalšími brněnskými fotbalisty nedávno setkali. Sledoval jste jeho bitvu s Brazilcem Teixeirou?

Ne, ale titul mu moc přeju. O to víc, že jsme se potkali osobně. Fandím všem českým sportovcům, avšak nejsem zase tak velkým příznivcem bojových umění, abych si kvůli tomu o tolik přivstal. Hned po probuzení jsem se ale zajímal, jak dopadl. A měl jsem z jeho úspěchu velkou radost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.