Hlavní obsah

Šťastné bodlo. Moc mi toho nezbývalo, usmíval se premiérový střelec Valenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kvalifikaci zasáhl do jediného duelu, pro baráž s Islandem přesto dostal důvěru. A tu Matěj Valenta splatil znamenitě. Rychlou vyrovnávací trefou nastartoval obrat v utkání a velkou měrou přispěl k výhře 2:1. Reprezentaci do 21 let tak dělí od mistrovství Evropy jediný úkol, zvládnout úterní odvetu v Českých Budějovicích.

Foto: @ceskarepre_cz

Matěj Valenta se raduje z trefy na hřišti Islandu v baráži o fotbalové ME do 21 let.

Článek
Fotogalerie

Ze Slavie odešel na hostování do Liberce, i vinou karetního trestu ale zasáhl zatím pouze do dvou ligových duelů. V klubu však na 22letého záložníka Matěje Valentu spoléhají a stejně tak reprezentační trenéři „Lvíčat" pod vedením Jana Suchopárka.

Odchovanec Slavie dostal důvěru i v prvním utkání baráže na umělé trávě na Islandu. „Bylo hodně důvodů. Od přestupu do Liberce je více herně vytížený. Má velmi dobré řešení ve finální fázi, což ukázal vstřelenou brankou. Je zde i součinnost s Lukášem Červem rovněž z Liberce, takže i proto jsme ho upřednostnili. Měli jsme i další varianty, ale rozhodl projev na tréninku i další věci například směrem ke standardkám," vysvětloval Suchopárek zařazení Valenty do základní sestavy.

Tah se ukázal jako výborný. Češi od 25. minuty po inkasovaném gólu z penalty prohrávali. Jenže přišla 33. minuta. „Špatně jsem zahrál standardku, ale vyjeli jsme z toho ze strany přes Kryštofa Daňka, který mi skvěle přihrál. Chtěl jsem střílet z první, pak jsem si dal dotek, ale moc mi toho nezbývalo. Tak jsem to kopnul bodlem," popsal s úsměvem na tváři Valenta svou trefu, kdy míč zevnitř pokutového území nasměroval přízemní ranou ke vzdálenější tyči.

„Jsem rád, že to tam spadlo, gól byl strašně důležitý. Konečně jsme byli v pohodě," dodal střelec, který se v dresu „Lvíčat“ prosadil poprvé v kariéře.

Island je rozhodně k poražení

Češi byli do poločasu i po návratu ze šaten lepším týmem. Převaha vyústila v rozhodující trefu, kterou zaznamenal v 70. minutě hlavou po centru Adama Gabriela útočník Václav Sejk. „Pak jsme zalezli," přiznal Valenta. Island měl náznaky šancí, ale vyrovnat se mu nepovedlo.

Odveta čeká oba týmy v úterý od 18 hodin v Českých Budějovicích. „Vedeme, nechci hlásat, že máme dvojzápas pod kontrolou, ale jsme v lepším postavení. Myslím, že Islanďané se budou prezentovat pořád stejně. Nechci říkat, že to není soupeř na nejvyšší úrovní, ale rozhodně je k poražení," podotkl sebevědomě Valenta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články