Hlavní obsah

Zklamaný Jarolím o jednadvacítce: Šetření hráčů? Úplná blamáž, ostuda!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divil se, co ve středu vpodvečer sledoval. Výkon české fotbalové jednadvacítky v klíčovém zápase o postup do čtvrtfinále na mistrovství Evropy proti Izraeli zkušeného trenéra Karla Jarolíma zklamal. „Ubohost, ostuda,“ glosoval bývalý kouč reprezentačního áčka představení party okolo kapitána Filipa Kaloče. „Přitom před šampionátem jsem tvrdil, že přes Němce máme šanci se do čtvrtfinále dostat. Vše tomu nasvědčovalo, ale to by nesmělo přijít to, co přišlo proti Izraeli,“ podotkl Jarolím po porážce Lvíčat 0:1 a vyřazení v základní skupině.

Foto: FAČR / PAVEL JIŘÍK ML., FAČR

Vasil Kušej se v klíčovém duelu neprosadil.

Článek

Co jste říkal na vystoupení českého týmu proti Izraeli?

Vůbec nic jsem nepochopil. To, co jsem viděl, bylo úplně mimo moje chápání. Že trenér šetřil některé hráče, to je úplná blamáž. Herní projev mě zklamal, byla to ubohost, výkon našich byl zbabělý a nesebevědomý.

Českému týmu stačila remíza, hráči se dušovali, že se na to nebudou ohlížet. Nakonec se ale zdálo, že na remízu hráli. Souhlasíte?

Bylo to tak. Ale i když hrajete na remízu, musíte něco předvést. Náš projev vypadal jako z pozice outsidera. Neměli jsme kontrolu nad míčem, nic, Izraelci herně dominovali. Zvlášť v první půli jsme nebyli schopní podržet balon na útočné polovině.

Myslíte si, že na hráče dolehl tlak a že situaci nezvládli v hlavě?

Proč by to ale neměli zvládnout? Vždyť fotbal hrají proto, aby vyhrávali. Navíc v realizačním týmu je dost lidí na to, aby hráče dokázali připravit. Jasně, ve sportu na takové úrovni jste pod tlakem permanentně, ale s tím se musíte naučit pracovat. Jinak v něm nemůžete fungovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Jarolím v době, kdy trénoval Mladou Boleslav.

Trenér jednadvacítky Jan Suchopárek vzal porážku na sebe. Šlo o správné hodnocení z jeho strany?

Asi si byl vědomý toho, že to opravdu pokazil. Bylo by smutné hledat chyby jinde. Na druhou stranu je třeba říct, že ne každý by se k tomu takhle postavil. Nic to však nemění na konečném výsledku. Mladí hráči se mohli ukázat, dostat se do povědomí, protože evropské kluby ten šampionát sledují. Podle mě je z toho ostuda. Byl jsem fakt zklamaný z herního projevu. Nebylo v něm nic, z čeho bych vyčetl, co chce mužstvo hrát.

Zaujal vás na šampionátu některý z českých hráčů?

Potenciál určitě naznačil Vasil Kušej, typologicky je to zajímavý hráč. Přišlo mi, že by možná mohl dát ještě nějaké kilo dolů, ale nechci to hodnotit, viděl jsem ho takhle jen v televizi. Opakuji, že má potenciál. Teď jde o to, jak má nastavenou hlavu, jestli je ochotný udělat maximum pro to, aby jednou mohl přestoupit do dobrého evropského klubu.

Zmínil byste ještě někoho dalšího?

Martina Vitíka. Na něj se spoléhalo a jeho odstoupení mohlo tým proti Izraeli ovlivnit. Sebevědomě na mě působil brankář Jaroš. Ale nejde o jednotlivce, propadli jsme jako mužstvo. Vše by se lépe hodnotilo, kdybychom postoupili dál. I hodnota hráčů by stoupla. Vše je však závislé na výsledku, kterého jsme se bohužel nedosáhli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články