Hlavní obsah

Moje snížení dalo týmu sílu, těšilo Schranze. Spornou penaltu neviděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důležitých branek dal v dresu pražské Slavie mraky. A jednu přidal i v nedělním ligovém duelu na půdě Liberce (Pražané vyhráli 3:2). Univerzál Ivan Schranz po hororovém úvodu, kdy jeho tým v desáté minutě prohrával o dvě branky, brzy snížil a pomohl tak svému mužstvu zahájit kýžený obrat. „Dalo nám to psychickou sílu k tomu, abychom utkání zvrátili,“ cenil si své branky 30letý slovenský reprezentant.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ivan Schranz ze Slavie, autor prvního gólu.

Článek

Jaké jsou vaše bezprostřední emoce po tak bláznivém duelu?

Jsme strašně rád za celý tým. Z takto těžkého zápasu, který se vyvíjel špatně, jsme dokázali udělat tři body. Velmi mě to těší.

Asi jste si hodně oddychli…

Po každém vítězství si oddychneme, jsou to velice cenné tři body. Obzvlášť po tom průběhu.

Po deseti minutách jste prohrávali už o dvě branky. Čemu přičítat zpackaný úvod?

Možná jsme nebyli na zápas úplně dobře nastavení. Liberec do něj naopak vstoupil skvěle. Byl dříve u odražených míčů a vytvořil si tlak. Padaly nám do vápna centry z obou stran, z toho pak vzešly dva góly. Asi jsme nebyli dost koncentrovaní, ale o to víc si cením toho, že jsme dokázali utkání otočit na naši stranu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský nemohl být s úvodem duelu v Liberci spokojený.

Jak důležité bylo vaše brzké snížení?

To si myslím, že opravdu hodně. Dostali jsme tím vlastně skóre na 0:1, což nám dávalo větší pohodu a psychickou sílu k tomu, abychom vývoj zápasu zvrátili.

Vyrovnali jste po penaltě, jejíž nařízení budilo dost emocí. Jak jste vnímal situaci, která jí předcházela?

Viděl jsem jen, že se tam nějak odrazil balon. Přesně nevím, co se tam stalo.

Vaše manko na vedoucí Spartu zůstává dvoubodové. S tímto cílem jste do zápasu šli?

Samozřejmě. Věděli jsme, jak Sparta hrála (výhra 3:1 v Hradci, pozn. red.), proto pro nás bylo podstatné získat tři body. Jiná utkání neovlivníme, tohle jsme ovlivnit mohli a jsme rádi, že se to podařilo.

Oproti čtvrtečnímu vítězství s Tiraspolem (6:0) udělal kouč Jindřich Trpišovský pouze jednu změnu v sestavě, kdy Lukáš Provod nahradil Andrese Dumitresca. Mělo to například pomoci při nacvičených kombinacích?

Samozřejmě, mohlo to hrát nějakou úlohu. Trenérský tým chtěl využít toho, že se nám předchozí zápas vydařil výsledkově i herně. Byli jsme v určité pohodě, což jsme chtěli přenést i do tohoto duelu. Začátek nám nevyšel podle představ, ale konečný výsledek je takový, jaký jsme si přáli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Christos Zafeiris ze Slavie, autor třetího gólu.

Po vysoké výhře v Evropě i tomto vydřeném triumfu vás čeká reprezentační pauza. Vy si ale neodpočinete, co?

Moc nad tím nepřemýšlím. Věděli jsme, že zápas s Libercem bude úplně jiný než ten předchozí a musíme si ho odbojovat. Osobně se na reprezentaci i trochu těším, změním prostředí. Kluci si trochu oddychnou, budou mít čas potrénovat a připravit se na další pokračování ligy.