Hlavní obsah

Zraněného brankáře Staňka nahradil ve fotbalové reprezentaci Nguyen

Praha

Českou fotbalovou reprezentaci pro úterní závěrečný zápas kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa proti Estonskem doplnil brankář Filip Nguyen. Devětadvacetiletý gólman Slovácka nahradil zraněného Jindřicha Staňka, který se od týmu odpojil po čtvrtečním přípravném duelu s Kuvajtem v Olomouci. Vedení reprezentace o tom informovalo na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář české reprezentace Filip Nguyen.

Článek

Nguyen už byl v národním týmu několikrát, na premiérový start ale stále čeká. Proti Estonsku by měla nastoupit gólmanská jednička Tomáš Vaclík. Staněk si během srazu přivodil zranění a už nebyl k dispozici na čtvrteční utkání proti Kuvajtu. Drobné potíže má i stoper Tomáš Kalas, který ale v mužstvu zůstal. Trenéři věří, že na úterní zápas by měl být k dispozici.

Reprezentanti si rozebrali utkání proti Kuvajtu, který rozdrtili 7:0, a už se začínají chystat na Estonsko. "S Kuvajtem jsme si mohli vyzkoušet hru do plné obrany. Myslím, že něco podobného budeme muset řešit i s Estonskem. Víme, že to bude určitě těžší zápas, kvalitnější soupeř, na to se připravujeme. Rozebrali jsme si zápas s Kuvajtem, video na Estonsko jsme ještě neměli. Na to je ještě čas," řekl v on-line rozhovoru brankář Aleš Mandous, který chytal proti Kuvajtu a za reprezentaci nastoupil podruhé.

Češi ve světové kvalifikaci figurují na druhém místě tabulky o skóre před třetím Walesem, který má ale zápas k dobru. Přímo na šampionát postoupí jen vítěz skupiny, jímž s největší pravděpodobností bude Belgie. Týmy na druhých pozicích čeká play off, kde se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají skoro jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Definitivu play off mohou reprezentanti získat v sobotu večer po zápase Francie s Kazachstánem. Zatím ale nebude jisté, jestli budou Češi v baráži nasazeni, což by znamenalo, že v semifinále nastoupí doma. O dějišti následného finále pak rozhodne los.

"Právě proto, že nevíme, jestli budeme nasazeni nebo ne, nedokážeme si ani tipnout, koho bychom v play off mohli mít. Ani o tom nespekulujeme. Doufám, že dostaneme nějakého soupeře, kterého porazíme a půjdeme dál," uvedl Mandous.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Aleš Mandous.

Se spoluhráči plánují večer sledovat zápasy v "české" skupině, v níž Wales přivítá Bělorusko a Belgie nadcházejícího soupeře národního celku Estonsko. "V televizi dávají Belgii, to určitě budeme sledovat. Wales zkusíme někde najít. Ty zápasy nás samozřejmě zajímají, takže budeme s klukama koukat na pokoji," řekl Mandous.

Reprezentace se během listopadového srazu připravuje bez hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého, který má koronavirus. Mužstvo vede asistent Jiří Chytrý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články