Hlavní obsah

Disciplinární komise FIFA vyslechla Zidana, připravuje verdikt

CURYCH

Disciplinární komise Mezinárodní fotbalové organizace FIFA už vyslechla Zinédina Zidana a chystá se na oznámení verdiktu v případě jeho incidentu z prodloužení finále mistrovství světa. Francouzský kapitán 9. července zareagoval na slovní urážky hlavičkou do hrudníku italského obránce Marka Materazziho, kterému rovněž hrozí trest.

Článek

Čtyřiatřicetiletý záložník vyloučením ve finále světového šampionátu ukončil svou fotbalovou kariéru. Ve čtvrtek v sídle FIFA v Curychu strávil asi devadesát minut, během nichž vypovídal o svém zkratu. Skupinou padesáti novinářů prošel bez povšimnutí a nasedl do auta. Před budovou na něj čekalo i několik fanoušků ve francouzských dresech s jeho jménem.

Disciplinární komise nyní připravuje písemnou podobu verdiktu, který bude před oficiálním zveřejněním přeložen a předán francouzským a italským funkcionářům. Prezident Francouzské fotbalové federace Jean-Pierre Escalettes agentuře AP řekl, že rozhodnutí bude oznámeno kolem 14:30 SELČ.

Zidanovi vedle symbolického zastavení činnosti a pokuty hrozí, že přijde o Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu mistrovství světa v Německu. Zastavením činnosti a pokutou může být potrestán i Materazzi, který v sídle FIFA vypovídal minulý týden.

Reklama