Hlavní obsah

FOTBAL MS ON-LINE: Španělsko vs. Tunisko

Kouč tuniských fotbalistů Roger Lemerre před pondělním zápasem proti Španělsku cítí, že jeho tým má tak blízko k postupu do osmifinále mistrovství světa jako nikdy předtím. Po remíze v úvodním zápase se Saúdskou Arábií udrží Tunisany ve hře o místo v pokračování turnaje i prohra, ale Lemerre myslí na bodový zisk.

Článek

A prý si nestaví žádné vzdušné zámky. "Máme schopnosti na to, abychom odehráli se Španělskem dobrý zápas. Oni jsou na tom možná lépe technicky, ale my jsme zase silnější v soubojích jeden na jednoho," řekl. Kouč, který před šesti lety dovedl Francii k titulu mistrů Evropy, v pondělí slaví 65. narozeniny a nejvíc ze všeho si k nim přeje body od Španělů.

V pondělí bude nejspíš znovu Lemerre bez své největší ofenzivní hvězdy, tuniský střelecký rekordman Santos pořád zápolí se zraněním paty a pravděpodobnost jeho startu vyčíslili týmoví doktoři na padesát procent.

Španělé chtějí dokázat, že jejich triumf 4:0 nad Ukrajinou nebyl žádnou výjimkou a že jsou v té formě, která jejich reprezentaci konečně přinese úspěch na mistrovství světa. Pokud zvítězí, mají osmifinále jisté. Svěřenci Luíse Aragonése neprohráli už 23 zápasů za sebou, rekord ale drží z let 1994-1997 Javier Clemente s 31 duely bez porážky.

Současní reprezentanti se domnívají, že Tunisko bude těžší zkouškou než duel s Ukrajinou. "Hraje ve frenetickém tempu a jeho hráči jsou pravděpodobně dovednější než Ukrajinci," řekl záložník Xavi.

Aragonés označil za silnou zbraň soupeře "mimořádnou" zálohu a dva pohyblivé útočníky. Sám má ve vlastním týmu řadu skvělých forvardů a i když našel místo v sestavě pro tři, stejně se na všechny nedostane. Dá se očekávat, že vítěznou sestavu z prvního utkání nezmění, a to znamená, že historicky nejlepší španělský kanonýr Raúl znovu usedne jen mezi náhradníky.

Reklama

Související témata: