Hlavní obsah

Fotbalisté budou zřejmě bydlet u jezera Wiesensee

Čeští fotbalisté už zřejmě mají vybráno místo svého pobytu na mistrovství světa. Výkonný výbor ve čtvrtek byl seznámen s volbou hotelu, pro který se rozhodl trenér Karel Brückner ve spolupráci se svými kolegy z realizačního týmu reprezentace. Jméno sice oficiálně svaz oznámí až v pátek v poledne, ale podle zákulisních informací z trojice komplexů v závěrečném výběru dostane přednost nejspíše hotel Lindner u jezera Wiesensee nedaleko městečka Westerburg.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Reprezentace má o ubytování na MS zřejmě jasno.

Článek

Lindner, ležící v regionu Westerwald mezi Frankfurtem nad Mohanem a Kolínem nad Rýnem, patří do řetězce devatenácti exkluzivních čtyř až pětihvězdičkových hotelů v Německu, Švýcarsku a Španělsku. Ty jsou určeny především pro aktivní odpočinek, semináře a pobyty větších skupin.

Pro potřeby české reprezentace se zdá být ideální lokalitou. Je vzdálen 120 kilometrů od Kolína nad Rýnem, kde sehrají Češi první zápas s USA, a 173 kilometrů od Gelsenkirchenu (Ghana), což se dá zvládnout autobusem.

Jen 500 km do Hamburku k poslednímu duelu s Itálií by musel národní tým urazit jiným způsobem, letecky, nebo rychlovlakem. V případě postupu by zase byly stadiony poměrně blízko: osmifinále mohou Češi hrát v Kaiserslauternu (170 kilometrů), nebo v Dortmundu (150 kilometrů).

Vzpomínky na úspěšné Portugalsko

Hotel leží přímo u jezera Wiesensee a hodně připomíná Penha Longu, která byla domovem fotbalistů při mistrovství Evropy v Portugalsku v roce 2004. Také tentokrát budou fotbalisté přímo z oken svých pokojů vyhlížet na golfový areál, v němž je osmnáctijamkové hřiště. Hotel má také ideální rehabilitační a regenerační zázemí včetně sauny, vnitřního a vnějšího bazénu.

Rozsáhlý komplex disponuje více než stovkou pokojů a apartmánů, samozřejmostí je klimatizace, připojení k internetu a satelitní televize včetně placených kanálů.

Někteří reprezentanti hotel znají z pobytu svých klubů. "Pamatuji si, že jsme v něm jednou bydleli s Dortmundem a bylo to opravdu velmi příjemné místo. V klidu, s ideálním rehabilitačním zázemím, a to pro podobné potřeby určitě vyhovuje," řekl reprezentační záložník Tomáš Rosický.

S placením výrazně pomůže FIFA

Ceny za noc se snídaní se podle internetových stránek pohybují od 119 do 337 eur a za celodenní stravu si hotel účtuje dalších 45 eur. Česká výprava bude mít zřejmě sjednány speciální ceny, neboť početný tým může v případě postupu do osmifinále strávit v Lindneru tři týdny. Od čtvrtfinále se musejí účastníci nastěhovat do oficiálních hotelů, které vybral organizační výbor.

Při nejdražší variantě by za třítýdenní pobyt pro 45 členů výpravy svaz zaplatil 360 tisíc eur, což je více než deset miliónů korun. S placením mu však výrazně pomůže FIFA, která hradí náklady pro 45 členů výpravy do výše 400 švýcarských franků na osobu a den, což při třech týdnech představuje více než sedm miliónů korun.

Fotbalový svaz tak bude hradit jen částku, která překročí uvedený limit, nadstandardní služby v rámci hotelu, případně kompletní pobyt pro osoby nad pětačtyřicetičlennou kvótu.

Reklama