Hlavní obsah

Kapitán Galásek si při tréninku poranil koleno

SEEFELD

Z české fotbalové reprezentace se na soustředění v Seefeldu stává lazaret. K Vladimíru Šmicrovi, jenž má od úterka problémy se svalem, přibyl ve středu na marodku i kapitán Tomáš Galásek. Ten si při tréninku poranil vnitřní postranní kolenní vaz na pravé noze.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kouč českých fotbalistů Karel Brückner (vpravo) sleduje (zleva) Pavla Nedvěda, Jana Poláka a Tomáše Ujfalušiho při tréninku v Seefeldu.

Článek

"Není to naštěstí nijak vážné. Bude ho to limitovat dva až tři dny a zřejmě nebude hrát ani jeden ze dvou nadcházejících zápasů," prozradil jeden z reprezentačních lékařů Jiří Fousek. Kvůli lehké viróze ve středu netrénoval ani Jiří Štajner.

"Taková menší zranění k fotbalu prostě patří. Nedá se jim zabránit, to bychom se pomalu nemohli ani rozcvičit. Věřím, že všichni budou v pořádku," uvedl trenér Karel Brückner.

Narozeniny si Šmicer neužil

Nejhůř to momentálně vypadá se Šmicrem. Jeho svalové zranění je vážnější. V úterý měl svátek, ve středu oslavil 33. narozeniny a všichni mu přáli hlavně zdraví. "Musím mít pár dní klidu, je potřeba povolit. Asi jsem té noze naložil trošku víc, než jsem měl," říkal Šmicer.

"Jisté je, že do mistrovství neodehraju jediný zápas, ale věřit nepřestávám, i když mi hrozba neúčasti na šampionátu pořád šrotuje v hlavě. Myslel jsem, že při narozkách budu mít důvod k oslavě a místo toho se zase zraním," litoval ofenzivní záložník české reprezentace. "Všichni mě tady drží nad vodou. Trenér i kluci říkají, že to bude dobré, tak musím doufat," dodal.

Hráči měli mít dopoledne na programu týmové fotografování, ale kvůli dešti bylo přeloženo. A tak jen trénovali, odpoledne měli volno. Už to nebylo o běhání, ale po celý trénink hráči pracovali s míčem. Aktivitou hýřil i kouč. Kontroloval jednotlivé skupiny, hodně mluvil, chvíli i nahazoval míče na střelbu z hranice šestnáctky.

"Já po hřišti jen tak chodím," usmíval se Brückner. V minulých dnech se však třeba jel projet na kole, takže rovněž nezahálel. "O nějaké mojí sportovní aktivitě bych moc nemluvil, tím se skutečně chlubit nemohu." Na dotaz, zda pak také rehabilitoval, podotkl: "Přeplaval jsem bazén tam a zpět..."

Čech nenastoupí

Brückner si zatím přípravu pochvaluje. "Nic nám tady nechybí. Hlavně máme klid," narážel kouč na vyprávění místopředsedy svazu Jaroslava Vacka, který se byl v úterý podívat v tréninkovém kempu Brazilců ve Švýcarsku.

"Stadión pro 5000 lidí je na každý jejich trénink vyprodaný až do soboty. Lístek stojí 15 eur. Hráči musí z hotelu jezdit na hřiště limuzínami, jinak by je lidi umačkali. A je u toho 1200 pracovníků médií," přiblížil Vacek. "V takovém prostředí se toho moc nedá natrénovat. Oni jsou na to možná zvyklí, ale my máme rádi svůj klid," přidal Brückner.

Ve čtvrtek tréninkový dril zpestří zápas proti výběru Tyrolska, který se hraje v nedalekém Axams od 18 hodin. "Počítám s tím, že postavím dvě jedenáctky. Kluci se o půli vystřídají," řekl trenér. V brance se prostřídají Kinský s Blažkem, Čech nastoupí až v pátek proti Saúdské Arábii.

"Počítám, že to bude dobrý sparingpartner po týdnu zatížení, soupeř na úrovni druhé ligy," dodal. Hrát určitě bude i náhradník Libor Sionko, který se k týmu připojil v hotelu Dorint ve středu večer. "Už jsem mu to oznámil s předstihem," tvrdil Brückner po obědě. "Nečekám, že všichni hráči budou v top formě, je to poplatné průběhu přípravy. Chci, aby ten vrchol přišel v závěru desetidenního cyklu."

Reklama

Související témata: