Hlavní obsah

Rozehnal: S Brazílií raději až v červenci

Oslavit na začátku července šestadvacáté narozeniny v dějišti mistrovství světa. Lepší dárek pro obránce Davida Rozehnala byste momentálně hledali asi těžko. "Nejhezčím dárkem by pak bylo finále s Brazílií," vypráví stoper české fotbalové reprezentace v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Berete vítězství nad Spojenými státy jako velký krok k postupu?Určitě důležitý, ale zůstáváme na zemi. Vyhráli jsme první utkání v krásné atmosféře, mezi báječnými fanoušky jsem měl i rodinu. Teď však už myslíme na Ghanu. Chce to zvládnout vítězně i druhý zápas. Teprve když budeme mít šest bodů, pak bude postup hodně blízko.

Italové také první utkání vyhráli, co to pro vývoj ve skupině znamená? Vcelku jsem jejich vítězství předpokládal. Když porazíme Ghanu a Italové zdolají USA, jsme tam.

A pak si to dáte s Itálií o zápas s Brazílií... Takhle nekalkuluji.

Brazílii máte rád a fandíte jí, ale určitě byste si proti ní rád i zahrál... Samozřejmě. Po tom, co jsem viděl s Chorvaty, třeba už i v osmifinále. Ale každý zápas je jiný a my nemáme nic jistého. Je možné, že ještě půjdou nahoru. Takže přece jen čím později, tím lépe.

Nejlépe až v červenci... To by bylo krásné! Chtěl bych oslavit v dějišti šampionátu 5. července šestadvacáté narozeniny, což ale znamená dojít až do semifinále. Nejhezčím dárkem by pak bylo finále s Brazílií.

Příšerka, talisman od manželky, nosí evidentně štěstí... V pondělí fungovala výborně, kéž to tak vydrží.

Jak na vás působí pařáky, které nyní panují v Německu? Není to příjemné. Při zápase s USA v Gelsenkirchenu bylo v tom obrovském kotli hrozné dusno. Vyloženě počasí, které nepřeje fotbalu.

Reklama

Související témata: