Hlavní obsah

Uražený Maradona neviděl Argentinu s Německem

BERLÍN

Argentinská fotbalová legenda Diego Maradona chyběla na berlínském stadiónu při čtvrtfinálové bitvě mezi Německem a Argentinou. Mistr světa z roku 1986 se v čestné lóži neobjevil, protože na Olympijský stadión nebyl vpuštěn jeden z členů jeho doprovodu, což kontroverzního internacionála naštvalo. V předchozích zápasech své krajany na tribuně vždy temperamentně hnal za výhrou.

Článek

Maradona dostal na zápas čtyři VIP lístky, ovšem chtěl si přivézt ještě pátou osobu, která nebyla podle FIFA pozvána. "Podle zpráv Diego Maradona přijel na stadion a pak zase odjel, protože nebyli vpuštěny všichni lidé z jeho doprovodu," řekl dnes mluvčí FIFA Markus Siegler. "Rozhodl se tak sám," uvedl na pravidelné tiskové konferenci.

Nejmenovaný Maradonův zástupce řekl, že slavný hráč se s takovým odmítnutím setkal už dříve a tentokrát to neunesl. "Je nám líto, pokud to nechce Diego Maradona akceptovat. On a předem určený počet jeho doprovodu je tu kdykoli vítán," uvedl Siegler. "Pro Diega Maradonu máme vždy připravené lístky, i když je to někdy hodně složité. Včerejší problém nastal proto, že na stadion chtěla osoba, která nebyla na seznamu jmen."

Jeden z nejlepších hráčů historie tak nemohl podporovat Argentinu v boji o semifinále, které si nakonec zahraje domácí Německo, jež zvítězilo na penalty 4:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.