Hlavní obsah

Angličané předvedli další blamáž, Alžírsku nedokázali vstřelit ani gól

KAPSKÉ MĚSTO

V Kapském Městě se proti sobě na mistrovství světa postavily týmy, které v úvodu MS připravili o lepší výsledek chybující brankáři. Anglie i Alžírsko nastoupili v brankách s novými tvářemi, jenže ani David James kolébku kopané k úspěchu nepřivedl. Po nevýrazném výkonu získali Angličané pouhý bod za bezbrankovou remízu a ze dvou zápasů mají ve skupině C na kontě jen o bod více. K postupu musí porazit Slovinsko.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Wayne Rooney tahá za dres Majida Búghirru z Alžírska

Článek

Do druhého utkání na šampionátu poslali trenéři obou týmů nové gólmany. Chybujícího Greena ze zápasu s USA nahradil devětatřicetiletý David James, v alžírské brance se místo Čaučího laborujícího s podvrtnutým kolenem objevil Raís M'bohli. Ani oba náhradníci ale zpočátku nepůsobili příliš jistě.

Do anglické branky se tentokrát postavil David Jamesfoto: Reuters/Eddie Keogh

James se zpočátku potýkal s vysokými centry, Alžířan měl zase plné ruce práce se skákavou střelou Gerrarda. Ve 33. minutě se ale blýskl proti dosud největší šanci Angličanů. Lampard se dostal v šestnáctce k odraženému míči a snažil se jej nacpat do brány, balon ale skončil jen v náruči M´bohliho.

Fotbalové MS 2010 on-line na Sport.cz:
Anglie - Alžírsko

Zatímco Alžířané byli na začátku druhého poločasu lepším týmem, Angličané působili dost matným dojmem. Přihrávku Gerrarda pod sebe spoluhráči ve finální fázi nepochopili, naprosto bezkrevně se v útoku Albionu potáceli Heskey i Rooney. Ten se za národní tým trefil naposledy v září proti Chorvatsku.

V 59. minutě vyfasoval Carragher žlutou kartu a Alžírsko mohlo otevřít skóre zápasu, Jahjá ale napálil míč z volného kopu vedle anglické branky. Na druhé straně mohlo udeřit po akci Defoea, který vystřídal Heskeyho. Jeho ťukec s  Gerrardem však překazil včasným skluzem Búghirra.

Alžířan Karim Ziani se snaží zastavit Glena Johnsona z Angliefoto: Reuters/Eddie Keogh

Šest minut před koncem posílil anglickou ofenzívu Peter Crouch, jenže obětavá obrana "pouštních lišek" mu nedovolila žádnou překvapivou a spásnou akci. Z dálky ještě zkoušel štěstí Lampard, Defoe pro změnu přestřelil branku.

Mistrovství světa ve fotbale, skupina C:
Anglie - Alžírsko 0:0 (0:0)
Rozhodčí: Irmatov - Iljasov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Carragher - Lasín. Diváci: 61 000.
Anglie: James - Johnson, Carragher, Terry, A. Cole - Lennon (63. Wright-Phillips), Gerrard, Lampard, Barry (84. Crouch) - Rooney, Heskey (74. Defoe). Trenér: Capello.
Alžírsko: M'bohli - Búghirra, Hallíš, Jahjá, Belhadž - Matmúr, Budibúz (74. Abdún), Lasín, Zjaní (81. Džuidúra) - Kádir, Jibdá (89. Misbáh). Trenér: Saadán.

Reklama

Související témata: