Hlavní obsah

Brazílie - Pobřeží slonoviny 3:1Brazílie si poměrně snadno poradila s Pobřežím slonoviny a postupuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Fabiano 1 : 0
50. Fabiano 2 : 0
62. Elano 3 : 0
79. Drogba 3 : 1

JOHANNESBURG

Svou největší zbraň vytasili fotbalisté Pobřeží slonoviny na Brazílii v nedělním utkání skupiny G v Johannesburgu. V šlágru víkendového programu nasadili hned od začátku Didiera Drogbu, který se teprve zotavuje po zlomenině ruky. Dokázal se i střelcky prosadit, ale bylo to až v závěru, kdy jeho tým prohrával 0:3. Brazilci se v zápase spoléhali hlavně na Luíse Fabiana, který zařídil výhru dvěma góly, a bez ohledu na další zápasy si zajistili postup ze skupiny.

Foto: Kai Pfaffenbach , Reuters

Brazilský kanonýr Luís Fabiano (uprostřed) přijíma gratulaci od svých spoluhráčů za gól, který v první půli vstřelil do sítě mužstva Pobřeží slonoviny.

Článek

Kanonýr Chelsea jako střídající žolík naskočil už do prvního duelu s Portugalskem a teď se už cítil na větší zátěž. Favorizovaní Brazilci se však otázkou Drogbova startu nijak nenechali stresovat. Mysleli hlavně na to, aby navázali na první výhru proti KLDR, na níž se ale nečekaně hodně nadřeli.

Pro mužstvo Pobřeží slonoviny znamenala už jen pouhá přítomnost Drogby na hřišti velkou vzpruhu. S 29 brankami nejlepší střelec letošního ročníku anglické ligy se snažil, aby byl v zápase s Brazílií co nejvíc platný.

Africký tým tým za Jihoameričany v ničem na první pohled nezaostával. Centrovanými míči do šestnáctky se snažil zdolat obranu soupeře. Na hrotu se objevoval Drogba podporovaný dalšími spoluhráči, ale jejich snaha k úspěchu nevedla. Brazilci se poměrně úspěšně bránili.

Fotbalové MS 2010 on-line na Sport.cz:
Brazílie - Pobřeží slonoviny

Pětinásobní šampióni připomněli své umění v pětadvacáté minutě. Největší hvězdy "kanárků" Luís Fabiano, Robinho a Kaká si předávali před šestnáctkou Afričanů míč tak dlouho, až do ní prvně jmenovaný pronikl. Napřáhl ke střele a prudkou ranou pod břevno překonal gólmana Barryho.

Ostře sledovaný zápas alespoň v prvním poločase nepřekročil obvyklý rámec dosavadní úrovně šampionátu. I když na sebe narazila špičková mužstva, nebyl k vidění nijak úchvatný fotbal.

Střelec si před gólem pomohl rukou

Pět minut po přestávce přišla druhá velká chvíle míčového kouzelníka Luíse Fabiana. Kanonýr FC Sevilla si poradil se dvěma bránícími hráči a na jeho přesnou ránu byl Barry krátký. Vadou na kráse ale zřejmě byla Brazilcova hra rukou při zpracování míče, což ovšem arbitři nepostřehli.

Druhý gól v síti Pobřeží slonoviny africký tým trochu zřejmě probudil. Alespoň tak si lze vysvětlit situaci, kdy o čtyři minuty později Drogbova hlavička těsně minula tyč braziské svatyně. Jenže za deset minut si Kaká všimnul vhodně postaveného Elana, poslal mu balónn před vápno a brazilský záložník bez problémů skóroval. To byla ale zároveň jeho poslední akce. Krátce po té dostal naloženo takovým způsobem, že arénu opustil na nosítkách a nahradil ho Daniel Alves.

Jedenáct minut před koncem se dočkali gólu i Afričané a střelcem byl právě Drogba. Po úniku jeho spoluhráče Grevhina zahrávali "Sloni" roh a brazilští zadáci nechali vyhlášenému střelci Chelsea tolik prostoru, že skórovat bylo jeho povinností. V závěru se nechal vyprovokovat Kaká k faulu mimo hru a musel předčasně do šatny. Přesilovce soupeře se ale Brazilci ubránili.

Brazílie - Pobřeží slonoviny 3:1 ve druhém poločase
Branka: 25. a 50. Luís Fabiano, 63. Elano - 79. Drogba. Rozhodčí: Lannoy - Dansault, Ugo (všichni Fr.). ŽK: Kaká - Tiéné, Keita, Tioté. ČK: 88. Kaká. Diváci: 84 455.
Brazílie: Júlio Cesar - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos - Gilberto Silva - Elano (67. Alvés), Kaká, Felipe Melo - Robinho (90. Ramires), Luís Fabiano. Trenér: Dunga.
Pobřeží slonoviny: Barry - Demel, K. Touré, Zokora, Tiéné - Dindane (55. Gervinho), Eboué (72. Romaric), Y. Touré, Tioté, Kalou (68. Keita) - Drogba. Trenér: Eriksson.

Reklama

Související témata: